Европейският съюз е на път да наложи оръжейно ембарго на

...
Европейският съюз е на път да наложи оръжейно ембарго на
Коментари Харесай

ЕС е на път да наложи оръжейно ембарго на Венецуела

Европейският съюз е на път да наложи оръжейно ембарго на Венецуела и ще обмисли спомагателни наказания в отговор на политическата рецесия в южноамериканската страна, споделиха дипломати от Европейски Съюз, представени от Ройтерс.

Мерките ще приближат Европейски Съюз до политиката на Съединени американски щати, които постановиха наказания по-рано тази година. Те също по този начин свидетелстват за смяна на тона в Брюксел, който преди този момент беше срещу възприемането на по-твърд метод към Каракас, отбелязва Ройтерс.

"Стъпките бяха утвърдени през днешния ден (от непрекъснатите представители на страните членки), в приготовление на почвата за утвърждение (от външните министри на страните от ЕС) идващия понеделник ", сподели посланик от Европейски Съюз.

По думите му утвърждението на министрите е условност.

Днешните решения единствено приготвят правната основа за глобите, без имена. Забрани за пътешестване и замразявания на активи може да бъдат наложени на представители на венецуелските управляващи единствено "ако развиването на обстановката изисква това ", съобщи различен посланик от Европейски Съюз.

След като бъде утвърдено, оръжейното ембарго ще бъде съпроводено от възбрана върху износа на съоръжение, което може да бъде употребявано за вътрешни репресии, както и на съоръжения за наблюдаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР