Европейският съюз блокира планираното сливане на бизнеса с производство на

...
Европейският съюз блокира планираното сливане на бизнеса с производство на
Коментари Харесай

ЕК блокира сливането на Thyssenkrupp с индийския гигант Tata

Европейският съюз блокира плануваното обединение на бизнеса с произвеждане на стомана на индийската Tata Steel Ltd. и немската Thyssenkrupp AG . Според Брюксел новата компания ще понижи конкуренцията в доставките на специфична стомана за автомобилната промишленост, оповестява Money.bg.

Ресорният комисар Маргрет Вестагер съобщи още, че двете компании не са съумели да предложат задоволително огромни отстъпки , с цел да отговорят на терзанията на Европейски Съюз.

" Забранихме сливането, с цел да избегнем съществени вреди за европейските индустриални клиенти и потребителите ", съобщи тя.

Планираното обединение, оповестено през 2017 година, щеше да сътвори втория максимален производител на стомана в Европа след ArcelorMittal SA.

Провалената договорка е още една загуба за мениджърите и политиците , които желаят основаването на повече европейски колоси, които да могат да се конкурират с фирмите от Съединени американски щати и Китай. Така през февруари Европейската комисия спря сливането на жп бизнеса на немската Siemens и френската Alstom.

Очакваната възбрана бе и една от главните аргументи, които накараха Thyssenkrupp да се откаже от разделянето си на две компании . Вместо това немското сдружение се насочва към листване на борсата на бизнеса си с асансьори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР