Европейският съвет ще заседава днес, за да утвърди постигнатото предварително

...
Европейският съвет ще заседава днес, за да утвърди постигнатото предварително
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС ще обсъдят споразумението за Брекзит

Европейският съвет ще заседава през днешния ден, с цел да утвърди постигнатото авансово съглашение по отдръпването на Англия от Европейски Съюз. Предвижда се да бъдат подкрепени планът на съглашението и документ за рамката на бъдещите връзки с Лондон, оповестява Българска телеграфна агенция.

Снощи отпаднаха опасенията, че Испания може да провали съвещанието поради това, че двата документа не преглеждат въпросите към Гибралтар. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск разяснява в навечерието на срещата, че Европейски Съюз е издържал тестването по единение в договарянията. Той посочи, че Англия може да разчита на четиригодишен период след отдръпването си през март следващата година, с цел да успее да контракти бъдещите си връзки с Европейски Съюз.

След днешната процедура следва постигнатите договорености, с цел да влязат в действие, да бъдат гласувани в английския парламент, от Европейския парламент, както и от национални и общински парламенти и препоръки в Европейски Съюз.

Ако договорката бъде отхвърлена от някоя от тези инстанции, Англия може да избере да напусне Европейски Съюз през март следващата година без съглашение, както и да реши да отдръпна настояването си за овакантяване.

В последния случай решението за преустановяване на процеса ще би трябвало още веднъж да откри единомислеща поддръжка в Европейския съвет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР