Европейският съвет се очаква да реши тази вечер дали ще

...
Европейският съвет се очаква да реши тази вечер дали ще
Коментари Харесай

Визитата на Ердоган във Варна е под въпрос

Европейският съвет се чака да реши довечера дали ще се състои плануваната за 26 март среща ЕС-Турция във Варна. Другите тематики, които ще бъдат във фокуса на днешното съвещание, са отравянето на сътрудника Сергей Скрипал в британския град Солсбъри и американските мита върху стоманата и алуминия.

Отношенията Европейски Съюз -Турция ще бъдат дискутирани в подтекста на неотдавнашните произшествия, подбудени от дейностите на турския военноморски флот в Изключителната икономическа зона на Кипър, като се чака държавните и държавни ръководители да одобряват изводи по тематиката, заяви БНР.

Сред останалите тематики ще бъдат Единният пазар, Европейският учебен срок, обществени въпроси, както и Западните Балкани преди срещата на върха на 17 май в София. Премиерът Бойко Борисов ще осведоми устно за осъществяването на предходните изводи на Европейския съвет, в това число за напредъка по промяната на Общата европейска система за леговище.

Заключенията, които се чака да бъдат признати ще приканват и към прогрес по тактиките за Единния пазар и Цифровия обединен пазар, Плана за деяние за Съюза на финансовите пазари и Енергийния съюз. По обществените въпроси ще се акцентира върху реализирането на Европейския дирек на обществените права и идното предложение на Европейска комисия за основаване на Европейска организация по заетостта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР