Европейският парламент в Страсбург се запознат днес с инцидента, при

...
Европейският парламент в Страсбург се запознат днес с инцидента, при
Коментари Харесай

Евродепутат осъди инцидента с Андрей Ковачев: Той не застрашава Северна Македония

Европейският парламент в Страсбург се осведомен през днешния ден с случая, при който евродепутатът Андрей Ковачев и негови спътници не бяха позволени през границата на Северна Македония на 6 май. За това оповестява Българска телеграфна агенция.

Еврподепутатът Михаел Галер (ЕНП) дефинира случая като „ злополучен и недопустим случай “. Той разясни пред своите сътрудници, че Ковачев не е бил позволен, макар дипломатическия си паспорт .

По думите на Галер в началото за тези дейности от страна на Северна Македония не е било обещано пояснение, а по-късно е било конкретизирано, че отводът е обвързван с разпореждане да не бъдат допускани в страната хора, които „ смущават публичния ред “.

Еврокомисар Оливър Вархей изиска от управляващите в Скопие незабавно изясняване на обстановката

„ Познавам Андрей Ковачев като честен сътрудник , който поддържа приемането на Северна Македония в Европейски Съюз и договарянията за присъединение. Със сигурност той не заплашва тази страна “, уточни Галер.

Председателят на Екологичен потенциал Роберта Мецола съобщи, че казусът буди извънредно страдание. „ Европейският парламент ще пази правото на всеки евродепутат да може да извършва отговорностите си “ , добави тя.

Мецола заяви също по този начин, че ще се свърже с управляващите в Скопие, с цел да се увери, че те схващат това.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР