Европейският парламент ще приеме тази седмица доклад, в който се

...
Европейският парламент ще приеме тази седмица доклад, в който се
Коментари Харесай

За пореден път ЕП ще поиска България да бъде приета в Шенген

Европейският парламент ще одобри тази седмица отчет, в който се планува за следващ път да призове за приемане на България и Румъния в Шенген. Това сочи дневният ред на последното съвещание на евродепутатите преди лятната почивка, което е довечера, предава Българска телеграфна агенция.

Екологичен потенциал регистрира, че през 2011 и 2018 година одобри резолюции с сходен апел. Утре вечер евродепутатите ще обсъдят отчета, в който се насочва настоятелно искане към Съвета на Европейски Съюз да предприеме незабавни дейности за премахването на инспекциите по вътрешните сухопътни, морски и въздушни граници на двете страни.
 България и Румъния с достъп за четене до шенгенската осведомителна система България и Румъния с достъп " за четене " до шенгенската осведомителна система
Европейската комисия дава достъп от юли на България и Румъния към визовата осведомителна система, само че единствено за четене, предава БНР. Став...

Също на следващия ден Екологичен потенциал ще разиска още веднъж предстоящите насоки на Европейската комисия за обвързване на разноските от бюджета на Европейски Съюз със законността. Предвижда се евродепутатите да изискат да бъдат уведомявани най-малко два пъти годишно какви ограничения подхваща Европейска комисия за отбрана на общия бюджет и какви случаи на подозрения за злоупотреби ревизира. Екологичен потенциал ще упорства най-късно през октомври да чуе първите данни.

Евродепутатите ще призоват корупцията да бъде включена като нарушаване, попадащо в обсега на новото европейско законодателство против нарушаването на правата на индивида по света.

Отчита се, че този метод се ползва от Съединени американски щати и Канада. Предвижда се Екологичен потенциал да призове за по-строги наказания против разпространителите на дезинформация, както и за външна интервенция в избори.

В сряда евродепутатите ще разискват ситуацията с върховенството на закона в Полша и Унгария. Предвижда се те да обсъдят новия маджарски закон, обвързван с общността ЛГБТ+, и да одобряват резолюция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР