Европейският парламент съобщи, че присъжда на храбрия украински народ, представляван

...
Европейският парламент съобщи, че присъжда на храбрия украински народ, представляван
Коментари Харесай

Украинският народ получава годишната награда Сахаров на Европейския парламент

Европейският парламент заяви, че присъжда на храбрия украински народ, представляван от президента на страната, определени водачи и гражданското общество, премията " Сахаров " за независимост на мисълта за 2022 година.

Председателят на Екологичен потенциал Роберта Мецола разгласи тазгодишния притежател на оценката след решение на Председателския съвет на институцията, в която вземат участие ръководителят и ръководителите на политическите групи.

Тази премия е за украинците, които се борят на място. За тези, които са били принудени да избягат. За тези, които са изгубили родственици и другари. За всички, които се изправят и се борят за това, в което имат вяра. Знам, че храбрите хора на Украйна няма да се предадат, както и ние, сподели тя, представена в известие на Екологичен потенциал.

Непредизвиканото навлизане в Украйна от страна на Русия предизвиква големи вреди на украинския народ. Украинците освен се борят за отбрана на своите домове, суверенитет, самостоятелност и териториална целокупност, само че и водят война за свободата, демокрацията, върховенството на закона и европейските полезности " против един жесток режим, който се стреми да подкопае нашата народна власт, да отслаби и раздели нашия Съюз ", добави Мецола.

Екологичен потенциал отбелязва напъните на украинския президент Володимир Зеленски и ролята на обособени персони, представители на начинания на гражданското общество и на държавни и публични институции. Сред тях са Държавната работа за незабавна помощ на Украйна, Юлия Паевска - създател на доброволческа група за здравна помощ “Ангелите на Таира “, Олександра Матвийчук - юрист и деятел за правата на индивида, придвижването за гражданска опозиция „ Жълта лента “ и Иван Фьодоров - кмет на украинския град Мелитопол, завзет от съветските сили.

Връчването на премията " Сахаров " ще се състои на 14 декември в Страсбург, отбелязва Екологичен потенциал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР