Европейският парламент публикува за последен път преди вота в края

...
Европейският парламент публикува за последен път преди вота в края
Коментари Харесай

Шест партии от България ще излъчат евродепутати според проучване на ЕК

Европейският парламент разгласява за финален път преди вота в края на май, прогнози за систематизиране на местата за всички държави-членки. Те се основават на национални анкети и в тях е изчислено и присъединяване на Англия в евроизборите. Според оповестените прогнози, от 17-те български представители в Европарламента по 6 ще имат ГЕРБ и Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи ще е с двама представители, а по един евродепутат ще имат Вътрешна македонска революционна организация, Воля и обединението на ДСБ и " Да България ".

Графиката за разпределението на мандатите включва изследвания на публично мнение, оповестени в 28-те страни членки, събрани преди 15 април 2019 година В Парламента от 751 евродепутати водеща позиция, съгласно прогнозите, резервира Европейската национална партия (ЕНП) със 180 места, следвана от европейските социалисти - ПЕС - 149, а либералите от АЛДЕ резервират третото си място със 76 места. На четвърто място, съгласно данните, е Групата на Европейските консерватори и реформисти с 66 депутата.

В общата европейска картина най-сериозен, съгласно оповестените прогнози наподобява пробивът на Групата на Европа на нациите и свободите, която се чака да бъде петата по величина. След тях са Зелените.

Европейските избори ще се проведат сред 23 и 26 май във всички държави-членки на Европейски Съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР