Европейският парламент прие днес резолюция, в която „осъжда най-категорично“ новия

...
Европейският парламент прие днес резолюция, в която „осъжда най-категорично“ новия
Коментари Харесай

Европарламентът категорично осъжда хомофобския закон в Унгария

Европейският парламент одобри през днешния ден резолюция, в която „ осъжда най-категорично “ новия маджарски закон, ориентиран против общността ЛГБТ+, и разрушаването на демокрацията и върховенството на закона в Унгария. Това се показва в известие на Екологичен потенциал.

Резолюция е била призната с 459 гласа „ за “, 147 „ срещу “ и 58 въздържали се. Екологичен потенциал дефинира унгарския закон като очевидно нарушаване на Хартата на главните права в Европейски Съюз, на европейските контракти и закони, на разпоредбите за вътрешния пазар.

Евродепутатите означават, че това не е обособен случай, а „ следващ умишлен и преднамерен образец за последователното унищожаване на главните права в Унгария “, където спонсорираната от страната уплаха против ЛГБТ+ и акции за дезинформация са се трансформирали в средство за практикуване на политическа цензура, написа в резолюцията.

Тези нарушавания на правата на индивида са част от по-широка политическа стратегия за разрушение на демокрацията и правилата на правовата страна, в това число свободата на медиите, и следва да се преглеждат като непрекъснато нарушаване на полезностите на Европейски Съюз, декларират евродепутатите.

Те допълват, че насърчаването на търпимостта, приемането и многообразието, следва да служат като водеща посока за ценене на най-хубавия интерес на децата. Екологичен потенциал приканва Европейската комисия да стартира ускорена процедура за нарушаване и да употребява всички благоприятни условия пред Съда на Европейски Съюз, да вземем за пример краткотрайни ограничения и санкции за несъблюдение, в случай че е належащо.

Евродепутатите приканват страните в Европейски Съюз да предадат Европейска комисия на Европейския съд, в случай че комисията не предприеме дейности, и да подадат взаимна тъжба до Европейския съд по правата на индивида. Екологичен потенциал показва образци от Унгария, при които следва да бъдат приложени новите бюджетни правила на Европейски Съюз и показва подозрение, че унгарския проект за икономическо възобновяване не дава отговор на изискванията.

Евродепутатите се безпокоят, че унгарското законодателство прилича така наречен съветски закон за агитация на ЛГБТ+ от 2013 година. Те приканват Европейска комисия да проверява финансирането на акциите против ЛГБТ+ в Европа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР