Европейският парламент прие днес на първо четене промените в правилата

...
Европейският парламент прие днес на първо четене промените в правилата
Коментари Харесай

ЕП прие на първо четене пакета Мобилност

Европейският парламент одобри през днешния ден на първо четене измененията в разпоредбите за интернационалните пътни транспорти. Гласувани бяха три законопроекта и бяха отхвърлени над 1000 оферти за допълнения към тях. Отхвърлени бяха предложенията за отсрочване на гласуването и възраженията за процедурата на гласоподаване, съобщи Българска телеграфна агенция.
След в началото гласоподаване с ръка текст по текст на допълненията и отхвърлянето им, Екологичен потенциал мина към гласоподаване на блок и съумя за няколко минути да отхвърли останалите промени и да утвърди законопроектите в първичния им тип. С днешното гласоподаване става допустимо началото на договарянията сред Екологичен потенциал, Съвета на Европейски Съюз и Европейската комисия. Ако тези договаряния завършат сполучливо до идната и последна сесия на Екологичен потенциал през април, следва гласоподаване на второ четене преди изборите за евродепутати през май.
Предстоящите договаряния ще бъдат водени от румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Председателството разполага с две седмици за постигането на единодушие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР