Европейският парламент подкрепи в сряда по-голямата част от предложената от

...
Европейският парламент подкрепи в сряда по-голямата част от предложената от
Коментари Харесай

Реформа на ДДС- системата в ЕС за опростяване и пресичане на измамите


Европейският парламент поддържа в сряда по-голямата част от препоръчаната от Европейската комисия промяна на системата на Данък добавена стойност, заяви пресофисът на Екологичен потенциал. Евродепутатите предложиха и някои корекции, измежду които е да се дефинира оптималната ставка на Данък добавена стойност.

Гласувани са два законодателни акта. Единият има за цел да улесни търговията в границите на единния пазар, изключително за дребните и междинни предприятия, и да понижи измамите с Данък добавена стойност. Вторият се отнася до основаването на по-ясна система от ставки на Данък добавена стойност. Двата законодателни акта са част от широкообхватния пакет от ограничения, които се оферират, с цел да се реформира системата на Данък добавена стойност и да се усъвършенства яснотата при трансгранични заплащания.

Според изследвания страните от Европейски Съюз губят всяка година до 50 милиарда евро от трансгранични измами с налог добавена стойност.

Чрез двете гласувания евродепутатите поддържаха посоката на промените, препоръчани от Комисията, като в същото време предложиха да се откри оптималната ставка на Данък добавена стойност от 25%, механизми за разрешаване на разногласия, система за автоматизирано известяван за промени в разпоредбите за Данък добавена стойност в другите страни членки и информативен портал, който да дава точна информация за ставките на Данък добавена стойност в Европейски Съюз.

Предложените усъвършенствания на предложенията на Комисията ще бъдат предадени на Съвета на Европейски Съюз, който ще има задачата да одобри законодателството.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР