Европейският парламент подкрепи проектозакон, който гарантира, че когато родителството е

...
Европейският парламент подкрепи проектозакон, който гарантира, че когато родителството е
Коментари Харесай

ЕП одобри проектозакон за признаване на родителството

Европейският парламент поддържа проектозакон, който подсигурява, че когато родителството е открито от страна от Европейски Съюз, останалите страни членки ще го признаят.

" За " гласоподаваха 366 депутати, 145 " срещу ", а 23 " въздържал се " евродепутатите поддържаха проектозакон, който подсигурява, че когато родителството е открито от страна от Европейски Съюз, останалите страни членки ще го признаят . Целта на закона е да се подсигурява, че децата се употребяват от същите права според националното право във връзка с образованието, опазването на здравето, упражняването на наставнически права или наследяването.

Когато става въпрос за определяне на родителство на национално ниво, страните членки ще могат да решат дали да одобряват сурогатно майчинство, само че от тях ще се изисква да признаят родителството, открито от друга страна от Европейски Съюз, без значение от метода, по който детето е било заченато, родено или какъв тип семейство има.

Държавите членки ще имат опцията да не признават родителството, в случай че това е очевидно несъвместимо с публичната им политика , макар че това ще бъде допустимо единствено в строго избрани случаи. Всеки случай ще би трябвало да се преглежда самостоятелно, с цел да се подсигурява, че няма дискриминация, да вземем за пример против деца с родители от еднакъв пол.

Освен това евродепутатите поддържаха въвеждането на европейски документ за родителство, който има за цел да понижи бюрокрацията и да улесни признаването на родителството в Европейски Съюз. Въпреки че няма да размени националните документи, той може да се употребява вместо тях и ще бъде наличен на всички езици на Европейски Съюз и в електронен формат.

След съвещания с Екологичен потенциал, държавните управления на страните от Европейски Съюз ще вземат решение с единогласие по отношение на окончателния тип на разпоредбите.
 Граждански организации скочиха на европейският правилник за признание на родителството
Граждански организации скочиха на европейският правилник за признание на родителството

Те показват. че регламента ще докара до редефиниране на брака, родителството и до нарушение на правата на детето
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР