Европейският парламент одобри законопроект, който предвижда нарушаването и заобикалянето на

...
Европейският парламент одобри законопроект, който предвижда нарушаването и заобикалянето на
Коментари Харесай

ЕП: Затвор до 5 години за нарушаване или заобикалянето на санкциите на ЕС

Европейският парламент утвърди законопроект, който планува нарушаването и заобикалянето на глобите на Европейски Съюз да се санкционира със затвор до пет години. Решението бе признато с 543 гласа " за ", 45 " срещу " и 27 въздържали се, се отбелязва в известие на Екологичен потенциал, представено в Българска телеграфна агенция.

Текстовете плануват нарушаванията да се възприемат като закононарушение във всяка от страните в Европейски Съюз и да попадат в обсега на общо определение. Санкциите на Европейски Съюз засягат запор на имущество, в това число криптовалути, забрани за пътешестване, оръжейно ембарго и ограничавания за бизнеса. Санкциите се одобряват на нивото на Европейски Съюз, само че използването им зависи от страните от Европейски Съюз, отбелязва Екологичен потенциал.

В някои от страните от Европейски Съюз определенията за нарушаване на глобите и обвързваните с тях санкции са разнообразни, се разяснява в известието.

Занапред за нарушавания ще бъдат одобрявани незамразяването на средства, неспазването на забрани за пътешестване или оръжейно ембарго, прехвърлянето на средства към лица, подложени на наказания, или правене на бизнес с държавни субекти на страни под наказания. Предоставянето на финансови услуги или правни препоръки в нарушаване на глобите също ще бъде наказуемо закононарушение.

За заобикаляне на глобите ще бъде възприемано укриването или прехвърлянето на средства, подлежащи на запор, укриване на същинската благосъстоятелност на имущество и неотчитане на нужната информация. При нарушавания от страна на сдружения съдиите ще могат да постановат възпиращи санкции, а при несъзнателно неспазване на разпоредбите за търговия с оръжие или произведения с двойна приложимост ще бъдат постановявани санкции за демонстрация на сериозна немарливост.

Законопроектът предстои на в допълнение утвърждение от Съвета на Европейски Съюз и ще влезе в действие 20 дни след публикуването му в Официалния вестник на Европейски Съюз. Държавите от Европейски Съюз ще имат период от една година, с цел да вкарат измененията в националното законодателство.

Европейски Съюз вкара над 40 кръга от наказания против по силата на общата външна политика и политика на сигурност, последно против Русия поради нападението над Украйна, отбелязва Екологичен потенциал. Европейската комисия открива, че непоследователното използване на глобите на Европейски Съюз е подкопало тяхната резултатност, се добавя в известието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР