Европейският парламент одобри два нови закона, които предвиждат повече станции

...
Европейският парламент одобри два нови закона, които предвиждат повече станции
Коментари Харесай

До 3 години: на всеки 60 км в ЕС - зарядна станция за електромобили

Европейският парламент утвърди два нови закона, които плануват повече станции за различни горива за коли и камиони, оповестяват международните организации.

Новите правила са част от пакета " Fit For 55 ", като съгласно проекта на Брюксел през 2030 година намаляването на излъчванията на парникови газове би трябвало да е с минимум 55%.

" Зелени дружно "

е общ план на Money.bg и Webcafe.bg, който обръща внимание на екологичните трендове - както в всекидневието на всеки от нас, по този начин и в бизнеса.

Научете повече тук:

След решение на евродепутатите, до 2026 година електрически зарядни станции за коли с мощ от минимум 400 kW ще би трябвало да бъдат ситуирани най-малко на всеки 60 км по маршрутите на главната мрежа TEN-T, като мощността на мрежата ще се усили до 600 kW до 2028 година.
 Стимулите за нови електрически автомобили в страните от Европейски Съюз: Разликите са големи
Стимулите за нови електрически автомобили в страните от Европейски Съюз: Разликите са големи

Седем страни, в това число. България, не дават никаква финансова поддръжка

За камиони и рейсове такива зарядни станции би трябвало да се подсигурят на всеки 120 км. Те следва да бъдат конфигурирани на половината от основните пътища на Европейски Съюз до 2028 година, с мощ от 1400 kW до 2800 kW според от пътя.
 Снимка 600901
Източник:

Водородът

Държавите от Европейски Съюз би трябвало да подсигуряват и разполагането на станции за зареждане с водород на минимум 200 км по главната TEN-T мрежа до 2031 година.

За потребителите на транспортни средства, работещи с различно гориво, би трябвало да се обезпечи опция да заплащат елементарно на зарядните пунктове - с платежни карти или безконтактни устройства и без да е належащо да имат абонамент.
 Държавите в Европейски Съюз с най-вече и с минимум зарядни станции за коли
Държавите в Европейски Съюз с най-вече и с минимум зарядни станции за коли

Според ACEA, в България има 1091 точки за зареждане на електрически автомобили

Цената на тези горива ще би трябвало да се демонстрира за kWh, kg или за минута/сесия.

Членовете на Екологичен потенциал подсигуряват, че Европейската комисия ще сътвори " база данни на Европейски Съюз " по отношение на данните за различните горива до 2027 година, с цел да се даде на потребителите информация за наличността, времето за изчакване или цената на другите станции.

Евродепутатите одобриха и нови правила за по-чисти морски горива. Те подсигуряват, че корабите ще би трябвало последователно да понижат излъчванията на парникови газове, като лимитират количеството парникови газове в употребяваната от тях сила с 2% от 2025 година до 80% от 2050 година нататък.

" " демонстрира положителните образци и значимите препоръки - всичко, което би трябвало да знаем по пътя към по-природосъобразно битие, работа и правене на бизнес. Проектът се реализира с поддръжката на,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР