Европейският парламент одобри доклад, в който се отчита постоянна заплаха

...
Европейският парламент одобри доклад, в който се отчита постоянна заплаха
Коментари Харесай

Европарламентът започна процедура срещу гласа на Орбан в ЕС

Европейският парламент утвърди отчет, в който се регистрира непрекъсната опасност за върховенството на закона в Унгария. Страната може да бъде лишена от правото й на глас в Европейски Съюз.

В признатия отчет написа, че Унгария основава заплаха за нарушение на европейските полезности и това оказва влияние върху другите страни в Европейски Съюз и върху доверието посред им. Изброени са 12 области, с които Будапеща е провокирала паника.
Парламентът на Унгария промени конституцията и одобри закон против миграцията Новото законодателство заплашва със затвор хората, които оказват помощ на мигранти
Сред тях са конституционната и изборната система; независимостта на институциите и правата на съдиите; корупцията и споровете на интереси; правата на хората от малцинства; главните права на мигрантите; икономическите и обществените права.

По време на дебатите през вчерашния ден унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че „ депутатите от Европейския парламент желаят да вкарат наказания против Унгария поради отхвърли й да приема мигранти ".

„ В Европейския парламент болшинството депутати поддържа миграцията. Те желаят да отмъстят на Унгария поради това, че унгарците са решили да не трансформират своята страна в страна на мигранти. Истината е, че са ни произнесли присъда, само че аз ще пазя Унгария против лъжливите обвинявания “, сподели Орбан.

За отчета през днешния ден гласоподаваха 448 евродепутати, 197 бяха срещу, а 48 се въздържаха. Подобен отчет Екологичен потенциал изготвя за първи път.
Юнкер: Смяната на часовото време би трябвало да се отстрани Държавите членки да решат сами кое часово време ще ползват, уточни ръководителят на Европейска комисия
Документът е стъпка към задействането на член 7 от контракта за Европейски Съюз против Будапеща. С квалифицирано болшинство в Европйския съвет, може да бъде отнето правото на глас на Будапеща, само че в същото време Унгария ще бъде длъжна да съблюдава правото на Европейски Съюз (в чието разискване и приемане не участва).

(Използвани са материали на БТА)

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР