Европейският парламент и страните-членки постигнаха споразумение за правилата, които трябва

...
Европейският парламент и страните-членки постигнаха споразумение за правилата, които трябва
Коментари Харесай

Историческо споразумение: В ЕС е постигнато съгласие за закона за изкуствения интелект

Европейският парламент и страните-членки реализираха съглашение за разпоредбите, които би трябвало да контролират потреблението на изкуствения разсъдък, осведоми Българска национална телевизия.

Сделката за първия в света изчерпателен закон за изкуствения разсъдък беше контрактувана след 36-часови договаряния. Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон назова съглашението " историческо ". Постигнато единодушие слага Европейския съюз на челна позиция, преди Съединените щати и Китай в конкуренцията за контролиране на изкуствения разсъдък.

Един от най-спорните моменти в проектопредложението беше потреблението на биомитрични данни. Според постигнатото съглашение, държавните управления ще могат да употребяват биометрично наблюдаване на хора в действително време, единствено когато се търсят жертви на закононарушение.

Председателят на Европейската комисия съобщи, че правовата рамка ще помогне за развиване на технологиите, само че в това време ще пази сигурността и правата на хората. Европейският парламент ще гласоподава Закона идната година, само че в страните-членки той ще влезе в действие най-рано през 2025-та година.

" Спечелихме правото да кажем, че сме постигнали първата интернационална разпоредба за изкуствения разсъдък в света. Работихме дружно, с цел да имаме правилник, който зачита правата на индивида в цифровата епоха и който подсигурява етиката и полезностите, които пазиме в Европа. Това е един доста добър правилник, който предизвиква нововъведенията и прави нововъведенията съвместими със отбраната на главните права ", съобщи Карме Артигас Бругал, държавен секретар за цифровизацията и изкуствения разсъдък.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР