Европейският парламент гласува тази вечер на второ четене спорния пакет

...
Европейският парламент гласува тази вечер на второ четене спорния пакет
Коментари Харесай

Европейският парламент гласува на второ четене спорния пакет „Мобилност“

Европейският парламент гласоподава довечера на второ четене противоречивия пакет „ Мобилност “. Бъдещите правила за превозвачите разединяват Европа от 3 години. Вотът евентуално ще е срещу стремежи от България сюжет.

Резултатът няма да е изненада и текстовете ще бъдат признати евентуално с огромно болшинство. Националните ползи по тематиката за превозвачите съществено разделиха Европа на Западна и Източна. Най-тежки за нашия лагер са текстовете за наложителното връщане на камионите и на водачите. Но се оказва, че има допустимо продължение.

Захариева и Желязков с протестно писмо против пакета "Мобилност "

Защо се стигна дотук и какво следва?

9 страни, измежду които и България, считат, че пакетът „ Мобилност “ постанова ограничаващи и дискриминационни ограничения, а не усъвършенства изискванията на труд за водачите.

„ Когато има гласоподаване, постоянно има и вяра. Но, в случай че би трябвало да бъдем реалисти, би следвало да признаем, че няма настройка у нашите сътрудници от Западна Европа и от нашите сътрудници евродепутати да трансформират своята позиция “, съобщи Петър Витанов  Петър Витанов Петър Витанов е роден на 18 април 1982 година в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее от Прогресивен алианс на социалисти и демократи.

„ Ние загубихме гласоподаване, само че не загубихме борба. Политическата борба беше изгубена в Съвета. България пропусна основен миг, когато председателстваше Съвета на Европейски Съюз “, сподели Илхан Кючюк  Илхан Кючюк Илхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 година в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 година е от "Обнови Европа ".

През септември следва самостоятелен отчет за възможните екологични последици от връщането на празни камиони. Еврокомисията може да наложи промени по време на 18-месечния временен интервал. Възможно е искане за анулация на текстовете пред Съда на Европейски Съюз.

„ Спазването на правилник, който кара една компания да заплаща повече, единствено тъй като е по-далече от центъра на Европейски Съюз, е неприемливо. Не единствено за този пакет, а и за който и да било различен “, разяснява Андрей Новаков  Андрей Новаков Андрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската национална, ЕНП.

Официалните резултати от вота се чакат едвам на следващия ден сутринта.

Желязков: Подготвяме иск до Съда в Люксембург поради пакета "Мобилност "

По рано през днешния ден в Екологичен потенциал "г-жа Европа ", както европейската преса назова канцлера Ангела Меркел, показа упоритостите си за немското председателство на Съюза. Първият тест за триумф ще е още идната седмица – дали ще има компромис за разпределение на фонда за възобновяване от рецесията с COVID-19.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР