Европейският парламент (ЕП) се готви да разкритикува отношението на британското

...
Европейският парламент (ЕП) се готви да разкритикува отношението на британското
Коментари Харесай

Европарламентът атакува отношението на Великобритания към гражданите на ЕС

Европейският парламент (ЕП) се готви да разкритикува отношението на английското държавно управление към жителите на Европейския съюз, живеещи във Англия, и упорства, че ще откаже да ратифицира съглашение сред Европейски Съюз и Обединеното кралство, което не включва защитния механизъм за ирландската граница или разпореждания, които обвързват Англия със стандартите на Европейски Съюз след Брекзит, написа " Гардиън ".

Изтекло копие от решение на Европарламента, което би трябвало да бъде гласувано през идната седмица, излага редица опасения по отношение на държанието на държавното управление на Борис Джонсън. Европарламентът има право на несъгласие върху всяко контрактувано съглашение сред Брюксел и Лондон.

Решението, направено от главните политически партии в Европарламента, още веднъж повтаря недоволството на Европейски Съюз, че английското държавно управление " упорства, че защитният механизъм би трябвало да бъде отстранен от съглашението за излизане, само че до момента не е предложило законосъобразни оферти, които биха могли да го заменят ".

Европарламентът показва " готовността на Европейски Съюз да се върне към защитен механизъм единствено за Северна Ирландия ", първичното предложение на Общността, отхвърлено от някогашния английски министър председател Тереза Мей като представляващо опасност за конституционната целокупност на Обединеното кралство. Решението обаче акцентира, че " няма да даде единодушие за съглашение за излизане без защитен механизъм ".

Европейски Съюз упорства, че всяка договорка би трябвало да включва съглашение в краен случай, с цел да се избегне твърда граница на остров Ирландия и да се отбрани стопанската система на цяла Ирландия при всевъзможни условия.

В светлината на декларираната от английското държавно управление политика за блян към регулаторно отклоняване от Европейски Съюз, с цел да се реализира конкурентно преимущество, Европарламентът също така " слага под въпрос какъв брой близки могат да бъдат бъдещите стопански връзки сред Европейски Съюз и Англия ".

Изисквайки разпореждания във всяко бъдещо съглашение, които да подсигуряват, че Обединеното кралство се придържа към " високи равнища на отбрана на околната среда, заетостта и потребителите ", решението на Екологичен потенциал предизвестява, че " всяко съглашение за свободна търговия, което не съблюдава такива равнища на отбрана, не би било утвърдено от Европейския парламент ". Пратеникът на Борис Джонсън в Брюксел Дейвид Фрост през последните дни беседва с представители на Европейската комисия за желанието на Обединеното кралство да се отклони от стандартите на Европейски Съюз.

Ала най-тежката рецензия към метода на Джонсън е непокътната за отношението на премиера към жителите на Европейски Съюз, живеещи във Англия.

Рязкото повишаване на каузи на жителите на Европейски Съюз, които не се считат за отговарящи на изискванията на така наречен статут за уседналост, провокира опасения измежду деятели и евродепутати през последните седмици.

Делът на хората, на които вместо да им бъде възложен статут " авансово уседналост " - и затова се оказват без обезпечено непрекъснато право да останат - се е нараснал от 32% по време на етапа на тестване до 34% през месеца след националния старт през март и по-късно до 42% през юли. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР