Европейският парламент (ЕП) прие нова директива с 593 гласа за,

...
Европейският парламент (ЕП) прие нова директива с 593 гласа за,
Коментари Харесай

ЕП забрани подвеждащата информация за зелени продукти

Европейският парламент (ЕП) одобри нова инструкция с 593 гласа " за ", 21 гласа " срещу " и 14 гласа " въздържал се ", за възстановяване на етикетирането на продуктите и отбрана на потребителите от подвеждащи изказвания за екологосъобразност, оповестиха от Пресслужбата на Европарламента.

Новите правила не разрешават потреблението на общи екологични изказвания като " екологосъобразни ", " естествени ", " биоразградими ", " неутрални във връзка с климата " или " еко ", без доказателства. Това ще направи етикетирането на продуктите по-ясно и по-надеждно, предотвратявайки заблуждаващи изказвания.

Също по този начин, директивата контролира потреблението на маркировки за резистентност, забранявайки непозволените практики, насочващи потребителите към по-устойчиви артикули. Допускат се единствено маркировки за резистентност, които са основани на публични сертификации или са утвърдени от обществени органи.

Директивата също по този начин не разрешава изказванията, че продуктите имат неутрално, понижено или позитивно влияние върху околната среда заради компенсационни схеми на излъчвания на парникови газове.

Освен това, новите правила се концентрират върху трайността на стоките. Информацията за гаранцията ще бъде по-видима, посредством въвеждането на нов съгласуван етикет, който ще акцентира продуктите с продължен гаранционен период.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР