Европейският парламент е готов да отхвърли кандидатите за председател на

...
Европейският парламент е готов да отхвърли кандидатите за председател на
Коментари Харесай

ЕП обяви кои могат да бъдат кандидати за шеф на ЕК

Европейският парламент е подготвен да отхвърли претендентите за ръководител на Европейската комисия , които не са водещи претенденти, номинирани от европейските политически партии на евроизборите през 2019 година, оповестяват от законодателния орган.

Евродепутатите са уверени, че процедурата с водещи претенденти не може да бъде спряна . В този развой европейските политически партии дефинират по един претендент за поста ръководител на Европейска комисия преди изборите за Европейски парламент. Тази система беше употребена за първи път през 2014 година при избора на сегашния ръководител на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер.

Докладът на Екологичен потенциал също по този начин предизвестява, че законодателният орган е подготвен да отхвърли всеки претендент за длъжността ръководител на Европейската комисия, който не е номиниран по тази процедура.

Евродепутатите считат, че създавайки връзка сред избора за ръководител на Европейска комисия и резултатите от изборите за Европейския парламент, се утвърждава демократичният развой. Практиката с водещи претенденти е сполучливо потвърдена и изборите през 2019 година са превъзходен мотив тя да бъде затвърдена , допълват от Екологичен потенциал.

В отчета, признат в сряда, евродепутатите утвърдиха и препоръчаните промени по рамковото съглашение за връзките сред Европейския парламент и Европейската комисия с 457 гласа " за ", против 200 " срещу " и 20 " въздържал се ".

Измененията плануват: настоящите членове на Европейската комисия да могат да се кандидатират на европейските избори и да могат да бъдат номинирани за водещи претенденти за длъжността ръководител на Европейска комисия, без да се постанова да излизат в неплатен отпуск;

ръководителят на Европейската комисия да бъде длъжен да осведоми Народното събрание по отношение на ограниченията, подхванати за да се подсигурява спазването на правилата на самостоятелност и честност, когато членовете на комисията вземат участие в предизборни акции като претенденти в европейските избори;

членовете на Европейската комисия, които се кандидатират или вземат участие в предизборни акции за европейските избори, да не употребяват човешки или материални запаси на Европейска комисия за действия, свързани с тези акции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР