Европейският лекарствен регулатор е започнал да проучва ефективността и безопасността

...
Европейският лекарствен регулатор е започнал да проучва ефективността и безопасността
Коментари Харесай

ОБЕЩАНО: Ваксината срещу Омикрон идва през септември

Европейският лекарствен регулатор е почнал да изследва успеваемостта и сигурността на приспособена за разновидността " Омикрон " на COVID-19 ваксина на " Бионтех " / " Пфайзер ", заяви Ройтерс.

Така наречената " двувалентна ваксина " е ориентирана към два варианта на вируса SARS-CoV-2, който предизвиква коронавирусната зараза - истинският вариант от Ухан и подвариантите BА.4 и 5 на " Омикрон ", които стоят зад актуалната вълна на вируса в Европа.

Eвропейската организация за медикаментите е почнала да получава данни от производителя от клиничните изпитвания, които прави оценка в действително време. Когато наличните данни станат задоволително, производителят ще може да изиска пазарно позволение за стартиране на приспособената ваксина на пазара.

Миналия месец EMA съобщи, че е почнала настоящ обзор на друга версия на имунизацията на " Бионтех " и " Пфайзер ", която е ориентирана към истинския вариант на SARS-CoV-2 и към подвариант ВА.1 на " Омикрон ".

Въпреки че съществуващите коронавирусни ваксини не престават да обезпечават добра отбрана против хоспитализация и гибел, успеваемостта на имунизацията претърпя удар с развиването на вируса, написа Ройтерс.

Представители на Европейския съюз възнамеряват да употребяват двувалентни ваксини в есенната си акция за имунизиране, като множеството случаи в района към този момент са свързани с разновидността BA.5.

EMA чака нови ваксини, приспособени към разновидности на COVID-19, да бъдат утвърдени до септември, само че алармира, че е отворена за потребление на ваксини, ориентирани към по-стария вид BA.1 за тази акция, като се има поради, че имунизациите, ориентирани към по-новите варианти BA.4 и BA.5, са по-назад в клиничните изпитвания и ще изисква повече време, с цел да се натрупат нужните масиви от данни за тяхната успеваемост и сигурност.

Междувременно Европейската комисия и американският производител на ваксина против COVID-19 " Модерна " се договориха за смяна на графика на доставките, тъй че националните управляващи да имат достъп до имунизациите, в това число към приспособени разновидности, в случай че има такива.

Дозите, в началото планувани за доставка през лятото, в този момент ще бъдат доставени през септември и през есенния и зимния интервал на 2022 година, когато е по-вероятно страните членки да се нуждаят от спомагателни ресурси от ваксини за национални акции и осъществяване на интернационалните си задължения за взаимност, оповестява Еврокомисията.

Споразумението планува доставката на спомагателни 15 милиона дози от възможна бъдеща ваксина против разновидността " Омикрон ", които да бъдат прилагани като бустер.
ТЕМА преди 3 часа 2890 преди 3 часа 3263 преди 6 часа 2067
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР