Европейският комисар по здравеопазването Стела Кириакидес обяви днес от Европейския

...
Европейският комисар по здравеопазването Стела Кириакидес обяви днес от Европейския
Коментари Харесай

ЕС дава 70 милиона евро на Западните Балкани за ваксини

Европейският комисар по опазването на здравето Стела Кириакидес разгласи през днешния ден от Европейския парламент, че Европейски Съюз ще даде 70 милиона евро безплатни средства на страните от Западните Балкани за набиране на ваксини против ковид, предава скопското електронно издание „ Плюс инфо “.
Еврокомисарят по опазването на здравето тази заран се обърна към членовете на Екологичен потенциал по отношение на обстановката с имунизацията в Европейски Съюз, само че също по този начин и в трети страни сътрудници в Европейски Съюз с по-ниски приходи, в това число Западните Балкани.
Кирикиадис съобщи, че посредством Covax, световният механизъм за набиране на ваксини, където Европейски Съюз е най-големият донор, Брюксел ще помогне на страните от Западните Балкани да имунизират предпочитани групи като здравни служащи и уязвими хора.
„ Ще осигурим безплатна помощ от 70 милиона евро за Западните Балкани, с цел да могат те да купуват ваксини от държави-членки на Европейски Съюз. Също по този начин работим със Световната здравна организация, с цел да предоставим незабавна поддръжка от 50 милиона евро за имунизация в Западните Балкани и прилежащите страни “, сподели еврокомисарят по опазването на здравето.
Европейски Съюз се ангажира да подкрепя страните с ниски приходи да получават бързи и ефикасни ваксини, само че процесът е муден. Северна Македония получи обещания от две прилежащи държави-членки на Европейски Съюз – България и Гърция, само че през вчерашния ден страната получи имунизациите от Сърбия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР