Европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон не е съгласна

...
Европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон не е съгласна
Коментари Харесай

Гранична полиция: Мигрантският натиск е много висок - 3 пъти повече от миналата година

Европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон не е съгласна да се провиснал 2 милиарда евро за укрепване на границата, за което лобира Австрия. " Това значи за нас като страна, че ние, с цел да охраняваме освен българската, а и границата на тъкмо този Европейски съюз, ще би трябвало да влагаме средства от националния бюджет ", акцентира в студиото на " Още от деня " по  гл. комисар Росица Димитрова, шеф на Главна дирекция " Гранична полиция ".

Тя съобщи, че нямаме такива средства по причина, че мигрантският напън е доста висок, доста засилен освен при нас, а в цяла Европа. Показали са на австрийския канцлер нашето оборудване, по какъв начин се охранява с нашите сили и със средствата, с които разполагаме. След получената информация той е декларирал в изявление, че Австрия ще лобира за европейски средства, които да оказват помощ на българската " Гранична полиция " за защита на границата.

По въпроса за влизането ни в Шенген Росица Димитрова напомни отчета на специалистите, които е трябвало да преценяват подготвена ли е България, покрива ли критериите за Шенген, са били безапелационни и в отчета им изрично е записано, че по критериите, които би трябвало да съблюдаваме, ние ги съблюдаваме и прилагаме.

" 25 страни членки също поддържат това нещо. Решението на Нидерландия и на Австрия за мен, като началник на " Гранична полиция и като елементарен български жител, не го споделям ", сподели Росица Димитрова.

На въпрос за какво има хванати мигранти в центъра на София шефът на " Гранична полиция " съобщи, че мигранти има хванати в цяла Европа, освен в центъра на София, в европейските столици има доста повече хванати мигранти, в сравнение с у нас.

" За миналата година от Австрия в България в " Гранична полиция " сме получили единствено 6 претенции за назад приемане, т.е. единствено за 6 лица, открити в Австрия, че са прекосявали и би трябвало да бъдат върнати в България, ние имаме претенции ", уточни гл. комисар Димитрова.

Тези лица са с филантропичен статут и имат право от 90 до 180 дни да обитават в Европа, разясни тя.

Три пъти повече от предходната година са опитите за нелегално прекосяване през нашата граница, заяви още Росица Димитрова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР