Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши ще се срещне с главния

...
Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши ще се срещне с главния
Коментари Харесай

Лаура Кьовеши се среща днес с Иван Гешев и с Надежда Йорданова

Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши ще се срещне с основния прокурор Иван Гешев и с министъра на правораздаването Надежда Йорданова.

Ръководителят на Европейската прокуратура дойде у нас по покана на министър-председателя Кирил Петков.

120 случая на данни за злоупотреби с европари проверява Европрокуратурата у нас. Част от сигналите са свързани с еврофондовете против пандемията, публичните поръчки и дотациите в земеделието. Премиерът Петков и Кьовеши се договориха - Министерският съвет да стане контактна точка на Европейската прокуратура.

Главният прокурор Иван Гешев сподели пред публицисти в Народното събрание, че не се тормози от визитата на Лаура Кьовеши у нас.

Той участва на съвещание на Комисията по коституционни и правни въпроси, която разисква на първо четене промени в закона за правосъдната власт. Те плануват закриване на профилираните съд и прокуратура и анулация на " кариерните бонуси " на членовете на Висшия правосъден съвет, основния контрольор и инспекторите в Инспектората към Висшия правосъден съвет. Късно нощес, след траяли 9 часа диспути, Правната комисия в Народното събрание одобри на първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт.

Предстои измененията да бъдат разисквани на първо четене и в пленарната зала.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР