Европейският доставчик на яхти MYSEA е започнал продажбата на екокатамарана

...
Европейският доставчик на яхти MYSEA е започнал продажбата на екокатамарана
Коментари Харесай

Луксозна яхта обикаля света само с водородна и слънчева енергия

Европейският снабдител на яхти MYSEA е почнал продажбата на екокатамарана AQUON One - яхта, задвижвана от слънчева сила и водородни горивни кафези, с първокласни каюти за сред осем и 10 пасажери.    Яхтата не генерира никакви излъчвания, показват от Interesting Ingeneering.    AQUON е основан в Цюрих производител на яхти с акцент върху устойчивото развиване, който е основан в границите на Swiss Sustainable Yachts AG, организация, целяща да промени пазара на яхти в световен мащаб. Според личното изложение на компанията тя съчетава швейцарските инженерни постижения от най-голям диаметър с испанско ноу-хау в региона на морската архитектура и италиански дизайн, “за да създаде нова порода свързани, футуристични и, най-важното, годни за корабоплаване яхти ”.   

Нов пример за екологични първокласни морски съдове 
Разбиранията на новаторския стартъп е заложен като основа и в първия модел с нулеви излъчвания - соларно-водородната яхта AQUON One. На уеб страницата на компанията тя е разказана по този начин: " Интелигентен дизайнерски катамаран, който предефинира сегмента на първокласните яхти. Тя предлага самостоятелен метод на живот и резистентен разкош, задвижван от екологичен водород и слънчева сила. Името AQUON символизира тази най-съвременна технология ".    Създателите на AQUON One се надяват с първите продажби на новия си модел да открият нов пример за екологични първокласни морски съдове и може би ще съумеят, показват от Interesting Ingeneering, защото AQUON разчита на водородни горивни кафези за спомагателна чиста сила, за разлика от доста от новаторските яхти, които употребяват слънчеви панели за подкрепяне на зареждането на електродвигателите.    На покрива на яхтата са конфигурирани 64 кв. м фотоволтаични слънчеви панели, които подкрепят зареждането на литиево-йонните акумулатори, употребявани за задвижване и предпазване на сила на борда.    

Впоследствие яхтата трансформира обезсолена морска вода във водороден газ, като за задачата се употребява спомагателна слънчева сила. След като бъде компресиран, газът се съхранява в карбонови резервоари на борда на плавателния съд. 
Когато е нужна сила за задвижване на двата електромотора и даване на повече сила за потребностите на пасажерите, горивните кафези трансформират водорода в електричество. Чистата вода и топлинната сила са единствените източници, които се употребяват за отопление на каютите и доставяне с топла вода.    Крайният артикул е електрическа яхта, задвижвана с водород, която оперира с нулеви излъчвания и може да генерира в допълнение гориво от морската вода, което ѝ обезпечава безконечен пробег (докато плава със скорост 4-6 възела при задоволително слънчева светлина).     AQUON One може да се движи в морето до три дни без зареждане с гориво, с оптималната скорост от 16 възела.    Разбира се, тази яхта от бъдещето не е изключително евтина. Според MYSEA AQUON One се продава за 7 400 000 евро.            
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР