Европейският домейн от най-високо ниво .ею на кирилица ще бъде

...
Европейският домейн от най-високо ниво .ею на кирилица ще бъде
Коментари Харесай

От утре стартира домейна .ею на кирилица

Европейският домейн от най-високо равнище.ею на кирилица ще бъде деен от 1 юни 2016 година Той е измежду най-популярните домейни и от 2006 година с него са регистрирани над 3.9 млн. имена, свързва повече от 500 милиона консуматори от 31 страни. Много компании и марки употребяват.eu уеб страница, с цел да изразят ясно своята европейска идентичност и своите бизнес упоритости.

Пламена Аржант, началник на българския пазар в организацията, която дава отговор за европейските домейни, изясни за предаването „ 12+3 “ по „ Хоризонт “, че всички имена на домейни на кирилица, които употребяват разширението на латиница.eu, ще преминат през развой на уеднаквяване, с цел да одобряват разширението с българските букви. Другите ще могат да се записват по този начин:

Хората ще могат на свободен принцип и на преимуществото на по-рано заложената поръчка. Тоест, този, който първи записва, има правото върху това име на домейн и може да записва което си желае име на домейн, стига то да е свободно в базата данни. 

Прогнозираме интерес. Имаме действителната визия, че би трябвало да работим в дълготраен проект, с цел да го разпространяваме, първо, с цел да може хората да свикнат да употребяват интернет на кирилица и по-късно да взимат сами за себе си решението да записват домейна си на кирилица.

Според Аржант новият домейн е " ужасно достижение за Европа ", защото интернет стартира да приказва разнообразни езици. 

Не мислим, че ще провокира едно комплициране, по-скоро ще даде избор на хората тъкмо по какъв начин желаят да се съставляват онлайн.

Досега записаните кирилизирани домейни са към 1400, добави тя и описа за рестриктивните мерки пред ползващите новия домейн:

Руснак, който живее в България и има адрес, непрекъснато регистриран тук, той може да записва.ею и на кирилица. Но, в случай че си е в Русия, няма да има тази опция, тъй като домейнът е отворен единствено за поданици на Европейски Съюз, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР