Европейският депутат Николай Бареков беше единственият български участник на 33-та

...
Европейският депутат Николай Бареков беше единственият български участник на 33-та
Коментари Харесай

Евродепутатът Николай Бареков бе единственият български участник на 33-тата асамблея на ЕП и страните от Африка, Карибския и Тихоокеанския басейн

Европейският народен представител Николай Бареков беше единственият български участник на 33-та сесия на Съвместната парламентарна асамблея на страните от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн (АКТБ) и Съюза на държавите-членки на Европейския съюз (ЕС), която се организира в Малта. Българският евродепутат е член на групата, която преглежда европейското съдействие в тези страни, както е несъмнено в Споразумението от Котону.

Събранието одобри декларация, с която всички членове се сплотиха към нуждата от съгласувани световни дейности за попречване на отрицателните последствия от изменението на климата, по-специално, с цел да се отговори на провокациите, пред които са изправени най-уязвимите страни. Членовете одобриха и незабавна резолюция, призоваваща за поредна тактика за преодоляване на обстановката със сигурността в района на Сахел и Чад Басейнова. АКТБ и членовете на Европейски Съюз обаче не съумяха да намерят обща основа за резолюция по отношение на утежняването на обстановката в Бурунди. Резолюцията, импортирана от членовете на Екологичен потенциал, беше отхвърлена.

По време на форума бяха утвърдени и три отчета. Асамблеята прикани държавните управления да вкарат правила за финансиране на политическите партии, в това число самостоятелни и ефикасни механизми за надзор. Външните дарения и компании би трябвало да бъдат лимитирани, с цел да се избегнат разстройства в политическите решения, единомислещи бяха участниците. Членовете приканиха и за възстановяване на успеваемостта на помощта и развиване в съдействието сред Европейски Съюз и АКТБ.

Членовете разискаха и безнаказаността на закононарушенията против човечеството със Сидики Каба, ръководител на Събранието на държавите-страни по Римския статут на Международния углавен съд. Той прикани за усилване независимостта на правосъдните системи по целия свят.

Европейският комисар по въпросите на филантропичната помощ и ръководството при рецесии Христос Стилианидис пък регистрира тежките последици от глада и филантропична рецесия в тази страни след Втората международна война. „ Тази " изцяло изкуствена " рецесия е резултат от спорове, неприятното ръководство и бедността. Европейски Съюз обезпечи забележителна филантропична помощ през 2016 година и 2017 година (1,37 милиарда евро), само че потребностите са големи и първопричините би трябвало да бъдат прегледани. Укрепване на устойчивостта на популацията е от основно значение. Ние би трябвало да действаме в този момент и дружно, с цел да се намерят решения. Това е наше морално обвързване ", безапелационен бе комисарят.

В началото на юли Николай Бареков ще замине на дипломатическата задача в Сеул.Там българският евродепутат ще вземе присъединяване в огромна интернационална конференция на азиатските политически партии. Заради сполучливите задачи и насъбрания опит в региона на подсилване легитимността на националните изборни процедури, Екологичен потенциал е взел решение незабавно след привършване на задачата в Сеул той да бъде изпратен в Източен Тимор за идните парламентарни избори в островната страна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР