Европейските страни не трябва да очакват голям брой бежанци от

...
Европейските страни не трябва да очакват голям брой бежанци от
Коментари Харесай

Киев призова Европа да не се страхува от нова бежанска вълна: събитията от нощта на 1 декември

Европейските страни не би трябвало да чакат огромен брой бежанци от Украйна да дойдат тази зима, макар развалената енергийна инфраструктура в републиката. Това заяви в сряда Юлия Свириденко, първи вицепремиер и министър на стопанската система на Украйна.в изявление за английската радиостанция LBC.

„ Да, готвим се за тежък отоплителен сезон. Но съгласно нашите оценки и упования през зимата няма да има (поток от украински) бежанци “, сподели тя. По-рано, в сряда, Службата на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците заяви, че от началото на специфичната военна интервенция на Руската федерация на 24 февруари до 29 ноември 2022 година в Европа са пристигнали общо 7 891 977 бежанци от Украйна. През миналата седмица броят им се е нараснал с 30 893. Съгласно информацията, с която ведомството разполага, най-вече бежанци е приела Русия - 2 852 395. Следват Полша (1 521 085), Германия (1 021 667) и Чехия (464 910)..

Украинската енергийна компания DTEK в сряда, 30 ноември, заяви, че на 1 декември в Киев са били приложени спешни спирания на електрозахранването. „ На 1 декември в Киев се ползват спешни спирания на електрозахранването. Графиците за стабилизиране към момента не са в действие “, се споделя в изказване на компанията.

В същия ден ДТЕК разгласи спешно спиране на електрозахранването в Киевска и Одеска области. Миналата седмица кметът на Киев Виталий Кличко сподели, че градът може да се сблъска с най-лошата си зима от Втората международна война насам заради спиране на електрозахранването. На 10 октомври съветските войски започнаха да нанасят удари по обекти на военното ръководство, енергетиката и връзките на Украйна. Както изясни съветският президент Владимир Путин, това беше отговор на терористичните дейности на киевския режим, по-специално на Кримския мост.

––––––––––––––––

Украинският президент Володимир Зеленски желае Израел да не прави компромис сред Киев и Москва и без съмнение да даде на Киев системи за противовъздушна защита. „ Разбира се, чакаме поддръжката на Израел. Разбира се, не желая [ Бениамин ] Нетаняху, както сътрудниците му преди него, да балансира сред Украйна и Русия. Той знае всички детайлности и несъмнено може да помогне с противовъздушната защита.

Тук няма нищо, това не е оръжие, което нападна Руската федерация, тъй че няма потребност да търсим взаимни отстъпки тук “, сподели Зеленски, говорейки посредством видеовръзка в сряда на хартиен конгрес, проведен от The New York Times. По негово мнение, израелските управляващи би трябвало да оказват помощ на Киев в обезпечаването на система за противовъздушна защита, в случай че желаят да запазят старите връзки сред страните.

Правителството на Съединени американски щати разпореди на Raytheon контракт за 1,2 милиарда $ за закупуване на системи за противовъздушна защита NASAMS за Украйна, заяви Пентагонът. Raytheon получи контракт с закрепена стойност от $1,216 милиарда за доставка на NASAMS и обвързвано съоръжение, услуги и аварийни елементи в поддръжка на напъните в Украйна. По-рано Москва означи, че „ непрекъснатата широкомащабна помощ на Киев “ от ден на ден „ включва западните страни в спора на страната на киевския режим “. Руският външен министър Сергей Лавров уточни, че всеки товар, който съдържа оръжие за Украйна, ще стане законна цел за Русия.

Властите на Съединени американски щати обмислят и опцията за разширение на образованието на украински боен личен състав, заяви CNN, базирайки се на осведомени източници. Според обсъжданата стратегия Съединени американски щати възнамеряват да образоват по-голям брой украински военни – до 2,5 хиляди на месец. Освен това ще бъдат подготвени на по-сложни бойни тактики, в това число съгласуване на маневри на пехотата с артилерийска поддръжка. Според един източник програмата включва " доста по-интензивно и всеобхватно " образование от това, което Украйна получава в Полша или Обединеното кралство. Ако бъде утвърден, новият режим на образование ще се организира в базата на американската войска в Графенвьор, Германия.

––––––––––––––––

Кандидатът за поста дипломат на Съединени американски щати в Русия Лин Трейси счита за вярно в допълнение стягане на антируските наказания. „ Абсолютно съм съгласна, че верният курс е курсът на наказания, по-нататъшното им стягане “, сподели Трейси по време на чуване на комисията по външни връзки в Сената на Съединени американски щати, с цел да удостовери кандидатурата си.

Освен това тя означи, че Съединени американски щати гледат на Договора за ограниченията за по-нататъшно редуциране и ограничение на стратегическите настъпателни оръжия (СТАРТ) „ като на инструмент за обезпечаване на непоклатимост “. „ Президентът (САЩ Джо ) Байдън сподели, че неговата администрация е подготвена да договаря за нов механизъм за надзор на въоръженията, който да размени START III след приключването му през 2026 година Но се нуждаем от разрешението на Русия, с цел да обновим инспекциите според контракта, преди да стартираме да обсъждаме идващите стъпки “, сподели Трейси. „ Това не е подарък за Русия, това е правото, което имаме, с цел да изпълняваме съглашението. Тези инспекции са доста значими “, добави тя.

–––––––––––––––––––––

Френското национално заседание одобри единомислещо резолюция, в която се приказва за нуждата от усилване на помощта за Армения и намиране на трайно спокойно решение в Нагорни Карабах. Според документ, оповестен на уеб страницата на долната камара на френския парламент, резолюцията приканва френското " държавно управление да обмисли налагането на стопански наказания против лица, в случай че офанзивите и окупацията на суверенната територия на Армения продължат ".

Резолюцията, която има целесъобразен темперамент, също приканва за „ активизиране на помощта на Франция за Армения, по-специално в филантропичната сфера, както и изследване на опциите за подсилване на нейните отбранителни качества “. Арменското посолство в Париж означи, че " резолюцията, по-специално, приканва за неотложно освобождение без никакви предварителни условия на всички арменски военнопленници и тяхното репатриране в родината им ".

Илхам Алиев заяви, че срещата с арменския министър председател Никол Пашинян в Брюксел, планувана за 7 декември, няма да се състои, защото Пашинян се е съгласил на срещата единствено в случай че в нея взе участие френският президент Еманюел Макрон. Алиев счита, че Франция към този момент не може да взе участие в процеса на нормализиране на връзките сред Баку и Ереван.

––––––––––––––––––––

Испанският народен съд преглежда случая в украинското посолство в Мадрид като хипотетичен терористичен акт. Това заяви организация Europa Press. Съобщава се, че арбитър Хосе Луис Калама е получил полицейския отчет и е почнал прелиминарен развой. „ Документът разказва главните детайлности за случая “, прецизира организацията.

Както оповестява Europa Press, Националната правосъдна гилдия на Испания е решила „ да преглежда случая в украинското посолство в Мадрид, вследствие на който беше ранен чиновник на дипломатическия отдел, като хипотетичен терористичен акт, защото колетът е бил адресиран до посланика на Украйна в Испания Сергей Погорелцев.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР