Европейските шампионки на двойки при девойките до 16 години Росица

...
Европейските шампионки на двойки при девойките до 16 години Росица
Коментари Харесай

Европейските шампионки на двойки при девойките до 16 години Росица Денчева и Елизара Янева се завърнаха у дома

Европейските шампионки на двойки при девойките до 16 години Росица Денчева и Елизара Янева се прибраха в родината. Президентът на Българска федерация по тенис Стефан Цветков ги посрещна на арегора София.

Денчева и Янева завоюваха купата на шампионата в Парма (Италия). Българките победиха във финала германките Юлия Щузек и Соня Женихова с 6:2, 6:3. Така националките завоюваха трофея след пет победи и единствено един изгубен сет.

" Много съм щастлива, че спечелихме купата на двойки. Мисля, че се представихме доста мощно. На сингъл можеше да се показва и по-добре, само че да се концентрираме върху позитивните неща. Срещу словачките ни беше най-трудно. Те играха доста добре, само че и ние тогава се представихме най-силно. Ние с Роси се познаваме от доста години и сме играли доста пъти дружно на двойки. Настроили сме се добре на играта сред нас и настроението. Надявам се да играя все по-добре и да надвивам ", разяснява Елизара Янева, представена от формалния уебсайт на Българската федерация по тенис.



Росица Денчева съобщи: " Радвам се от постигнатото и това, че успяхме да се оправим със напрежението. Да играеш за националния тим носи доста отговорност. Много се веселя за тази купа. Не беше по никакъв начин елементарно. Имаше доста изявени състезателки в другите страни и този факт прави още по-ценен триумфа за нас. И съгласно мен словачките ни бяха най-силния съперник. В първия мач резултата беше най-оспорван, само че по-късно играхме доста добре. Много пъти сме играли дружно и може да се каже, че сме се сработили. Смятам, че сме много добра двойка. Надявам се на положително показване в идващите шампионати и до реализирам от ден на ден победи. "

Треньор на двойките на европейското състезание беше Христоско Атанасов.

" За мен този триумф беше предстоящ. И двете девойки са страхотни. Роси Денчева демонстрира страхотна игра през цялата година. Елизара Янева също не отстъпва по нищо на най-хубавите. Трябва да отбележим, че Янева загуби на сингъл от бъдещата шампионка, а Денчева от бъдещата вицешампионка. Реално изгубиха от двете най-хубави в Европа. Нашите девойки демонстрираха неповторима игра на двойки. Като сработване, като отборна игра и колектив. След първия мач не дадоха късмет на нито една двойка ", сподели Атанасов.

" Очаквам Елизара и Роси да работят още по-здраво и да вдигнат още равнището си на игра. И двете имат доста огромна класа и би трябвало да я развият. Имат още върху какво да работят. Най-вече би трябвало да работят ментално и физически. Ние сме дребна страна, само че това, което направиха девойките е нещо огромно. Трябва да отбележим, че изискванията предоставени от Българска федерация по тенис бяха на най-високо равнище ", сподели още експертът.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР