Европейските правителства предоставят огромни данъчни облекчения на инвеститорите и собствениците

...
Европейските правителства предоставят огромни данъчни облекчения на инвеститорите и собствениците
Коментари Харесай

Ето как правителствата подклаждат жилищната криза в Европа

Европейските държавни управления дават големи данъчни облекчения на вложителите и притежателите на недвижими парцели. Това притегля милиарди евро към прегрятия заможен пазар и подхранва жилищната рецесия, която визира милиони.

Европейските държавни управления дават големи данъчни облекчения на вложителите и притежателите на недвижими парцели - политика, която е постоянно срещана в доста държави-членки макар всички политическите им разлики. През последните месеци на 2022 година екипът на Investigate Europe проучва данъчното облагане и малките врати за вложения в недвижими парцели в няколко европейски страни. 

 доказало, че Австрия, Белгия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Норвегия, Португалия, Испания, Швеция и Обединеното кралство имат данъчни режими, които благоприятстват избрани типове вложения в недвижими парцели повече от други типове бизнес или вложения. Най-често срещаните привилегии включват цялостно освобождение от финансови облаги, специфични гаранции за опрощаване на налози за фондове и приход от наем, обложен с по-нисък налог от другите типове облаги.
 В кои пловдивски общини ще изникнат най-вече жилища и офиси?
В кои пловдивски общини ще изникнат най-вече жилища и офиси?

През последните 3 месеца на 2022-а в региона е почнал градежът на общо 203 здания

Икономисти, данъчни специалисти, юристи и организации, интервюирани от Investigate Europe, стигат до ясното умозаключение: недвижимите парцели, както търговски, по този начин и жилищни, се таксуват с незадоволително висок или не се таксуват в множеството страни.

Разследването разкрива няколко образеца за схеми за отбягване на налози от вложители в недвижими парцели. Няма европейска регулация или контрол, тъй че моделите са сложни за доказване. Изследванията на Still Investigate Europe демонстрират погрешно систематизиране на капитали в страни членки като Германия, Италия, Португалия или Белгия в размер на милиарди евро заради тези изключения.

Тази политика има директни обществени последствия: капиталът е притеглен към недвижимите парцели, покачва цените и по този метод способства за ескалиращата жилищна рецесия в доста европейски страни. Статистиката демонстрира, че във всички страни от Европейски Съюз, като се изключи Италия и Малта, цените на жилищата са се повишили от 2010 година с темпове, които са по-високи от инфлацията или растежа на междинната заплата. Това важи и за Норвегия и Обединеното кралство. В европейски градове като Прага, Братислава и Париж, да вземем за пример ще са нужни повече от 20 години междинна заплата, с цел да си купите апартамент.
 Пазарът на жилища в София прегрява: има ли
Пазарът на жилища в София прегрява: има ли " балон “?

Различията сред градовете се задълбочават
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР