Европейските националисти дойдоха в Брюксел, за да се борят със

...
Европейските националисти дойдоха в Брюксел, за да се борят със
Коментари Харесай

Европейската твърда десница постигна голяма победа след „автогол“ от страна на брюкселските кметове

Европейските националисти пристигнаха в Брюксел , с цел да се борят със супердържавата Европейски съюз /ЕС/ , само че в последна сметка се оказаха в борба с локален кмет, оповестява „ Politico “.

По всяка възможност срещата на европейската твърда десница с присъединяване на Найджъл Фараж и Виктор Орбан като съществени оратори нямаше да притегли огромно внимание в международен мащаб. Но опитите на трима локални политици да прекратят конференцията на националния консерватизъм провокираха интернационален отзив и дадоха на върлите критици на Европейския съюз повече амуниции, в сравнение с можеха да мечтаят два месеца преди европейските избори.

Опитът на локалния кмет Емир Кир да спре конференцията с аргумента, че тя съставлява заплаха за обществото – ход, който в последна сметка бе анулиран от белгийски съд – се провали. Той по-скоро окуражи разрастващата се дясна група, която ще завоюва места и въздействие през идващите месеци, не на последно място в Белгия, където фламандските националистически сепаратисти от „ Влаамс Беланг “ се чака да станат най-голямата белгийска партия в Европейския парламент и да завоюват националните избори в страната през юни.

Десни блогъри като Мат Гудуин се снимаха, обявявайки, че са попаднали в „ брюкселски бункер “ .

Лидерите в цяла Европа, някои от които десни, се възползваха от събитията като дефинитивно доказателство за това, което твърдяха от самото начало: че Брюксел е привързан към тях и навлиза в техните сфери на власт вкъщи.

(Дори в случай че в този случай Брюксел, който е предизвикал проблемите, не е безличната супердържава на Европейски Съюз, ръководеща 400 милиона души, а по-скоро кмет с пълномощия над към 27 000 души).

Министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак и националистическият му сътрудник в Италия Джорджия Мелони също се изрекоха срещу опита за закриване на конференцията. Либералният белгийски министър-председател Александър де Кроо , който съобщи, че задачата на неговото държавно управление е да се бори с крайната десница, която взема властта, дефинира хода на кмета като противоконституционен. Белгийският демократичен член на Европейския парламент Ги Верхофстадт , който постоянно влизаше в конфликт с Фараж във връзка с Брекзит , назова хода „ безразсъден автогол “ .

Министърът по въпросите на диаспората на Израел Амичай Чикли от ръководещата твърдодясна партия Ликуд съпостави това, което той дефинира като тиранична стратегия на „ Будителите “, с различен тип тоталитаризъм, който се подрежда до джихадисткия гнет. Ето какво разяснява той пред „ Politico “:

„ Те се крият зад така наречен демократични полезности, само че същността на това придвижване е антилиберална. “

Пленена аудитория

В продължение на два дни конференцията бъкаше от изречения като „ нихилистичен атеизъм “ , „ глобалистичен социалистически дневен ред “ , „ джендър идеология “ , „ болшевизъм “ и „ активистки съдии в Страсбург “ , които летяха от сцената из тясното пространство.

Фараж, компактно следван от защита, се разгласи срещу новата възбрана за пушене във Англия, направи няколко фалшификати на Доналд Тръмп , а в сряда стоеше в крилото и се хилеше с удивление, до момента в който Орбан обясняваше за какво Централна Европа исторически е подозрителна към наднационалните политически структури. Атила К. Молнар, шеф на Националния университет за публични услуги в Будапеща предизвести:

„ Г-н Орбан получи нова тематика за своята акция: Свободата. Градът тук беше доста малоумен. “

В обществените мрежи Фараж също разкритикува кмета в сряда следобяд:

„ Кой си ти? Никога не съм чувал за вас. Никой в Брюксел в никакъв случай не е чувал за вас! “

Фараж, който има 1,8 млн. почитатели в Х, написа на Кир, който има под 5000 почитатели. Молнар е бил в публиката на речта на Орбан в сряда, която унгарският водач употребява, с цел да приказва за заплахата, която мюсюлманската „ цивилизация “ съставлява за „ християнския “ темперамент на Европа . Той гордо се похвали, че в страната му няма мигранти и изложи нещо, което даже той назова „ доктрина на конспирацията “ : че другите страни желаят нехристиянски мигранти, с цел да могат да гласоподават за леви партии.

„ Г-н Бен “

В последна сметка практическото влияние върху програмата на конференцията беше съвсем нулево. Единственият почитан оратор, на който беше неразрешено да влезе поради полицейския кордон, подложен във вторник пред мястото на осъществяване на конференцията, френският извънредно десен подпалвач Ерик Земмур , приказва на идващия ден. Но това нямаше значение.

Веднага откакто левият кмет Кир изпрати полицията във вторник, с цел да затвори конференцията заради, както сподели един чиновник, опасения от митинги на антифашистите, се разпростра разказът, че лявата просвета на анулация протяга ръка на правото на независимост на словото. Когато контрапротестът на антифашистите въпреки всичко се състоя, той не представляваше опасност.

След като две други места – „ Концерт Нобъл “ и първокласният хотел „ Софител “ – отпаднаха, откакто върху тях бе оказан политически напън , уредниците се насочиха към „ Кларидж “ – жадна за светлина 90-годишна зала в един от най-бедните квартали на Брюксел. На лепкавите килими на залата се организират всевъзможни събития – от Бар Мицва и благотворителни концерти до музикални концерти в Того.

59-годишният белго-тунизийски притежател Ласаад Бен Яглан беше непредвиденият воин на дясното заседание, получил прякора „ господин Бен “ , тъй като настояваше, че събитието има право да се организира „ с почитание “.

Тъй като Влаамс Беланг е отпред в социологическите изследвания, господин Бен сложи под въпрос смисъла от налагането на защитна стена против извънредно десните партии в Белгия , където извънредно десните партии не получават никакво отразяване във френскоговорящите медии.

Членът на Влаамс Беланг в белгийския парламент Доминиек Лутенс съобщи:

„ Това не е добре за имиджа на Брюксел в цяла Европа. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР