Европейските лидери се събират на извънредно заседание в Брюксел днес

...
Европейските лидери се събират на извънредно заседание в Брюксел днес
Коментари Харесай

Извънредно заседание на евролидерите в Брюксел

Европейските водачи се събират на изключително съвещание в Брюксел през днешния ден и на следващия ден, с цел да обсъдят по-нататъшната помощ за Украйна, в това число и военна.

Преди съвещанието на водачите, което стартира в късния следобяд, тази заран непрекъснатите представители на страните-членки ще възобновят своите диалози в финален опит за намиране на компромис по петролното ембарго против Русия, заложено в шестия санкционен пакет.

Основната опозиция към този момент остава от Унгария.

Ръководителите ще обсъдят и макроикономическата помощ за Украйна, като по калкулации на МВФ страната се нуждае от 5 милиарда евро месечно, само че евентуално ще бъдат контрактувани 9 милиарда, за колкото упорства Г-7.

Източник от Европейски Съюз дефинира като комплициран дебата за конфискацията на съветски активи в общността, защото въпросът е обвързван с националното и интернационално право.

Не е обсъждан и няма да се разисква въпросът за свалянето на наказания против Русия в подмяна на деблокиране на зърното от украинските пристанища, само че въпросът за продоволствената рецесия също ще бъде дебатиран.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР