Европейските коледни базари са най-сигурният начин усетите коледния дух. Туристи

...
Европейските коледни базари са най-сигурният начин усетите коледния дух. Туристи
Коментари Харесай

Най-популярните Коледни базари в Европа

Европейските коледни базари са най-сигурният метод усетите коледния дух. Туристи от целия свят се причисляват към тази магическа конюнктура – осветени и оживени улици, превъзходни светещи украси, големи коледни елхи, греяно вино, парещ шоколад, сладки и солени деликатеси, музикални осъществявания, на никое място другаде този празник не се празнува по този начин, както в Европа!
Прочетете още
А ето кои са най-популярните и огромни коледни базари на Стария континент: 

Париж, Франция

Париж е прочут като града на светлините, само че по време на Коледните празници се трансформира в същинско чудо. Айфеловата кула, Нотр Дам, Сакре кьор, които са съществени туристически атракции са още по-впечатляващи, когато са украсени със светлини и постоянно се трансформират в местоположения на базарите във френската столица.Коледният пазар в градината на Тюйлери разполага с над 100 сергии, на които се продават сувенири и деликатеси. Там е позиционирана ледена пързалка, както и емблематичната въртележка, обичана на дребни и огромни.



 „ Marché de Noël ” пред Нотр Дам е друга известна локация, която се трансформира до неразбираемост през този сезон. Там можете да опитате локална гастрономия и да пиете греяно вино.

работно време: от 19 ноември до 8 януари



Кьолн, Германия

Коледните базари в Кьолн са най-известните и желаните измежду посетителите.Там е ситуирано селцето на Свети Никола, което е обичано на всяко дете. Има ледена пързалка, която е една от най-търсените атракции през този сезон.  Базарът в Кьолн е приет за един от най-хубавите избори за фамилна забава в Европа.

работно време: от 21 ноември до 23 декември



Будапеща, Унгария

Огромното многообразие от храни, комерсиалните сергии и музикалните осъществявания способстват за привлекателността на този коледен базар в Будапеща. Той е цялостен с локални поданици и туристи по време на празниците.За гостите е издигнато голямо коледно дърво, заобиколено от ледена пързалка. Гостите ще могат да се насладят на светлинно 3D шоу, което ще даде нов образ на фасадата на базиликата „ Свети Стефан “. 

работно време: от 18 ноември до 1 януари 



Стокхолм, Швеция

Най-красивите коледни базари в Швеция са в Стокхолм. Стокхолм ни изненадва с коледни базари като от картичка. От дребните стокхолмски къщички на централния площад можете да си купите пушени наденички, мармалади и обичайна за Швеция еленска пастърма.  Не пропускайте да опитате и обичайното шведско греяно вино.

работно време: 19 ноември до 23 декември 



Виена, Австрия

Коледните шествия във Виена стартират още през 1298 година По това време там се заражда първообразът на днешните базари. Местните назовават събитието „ декемврийски пазар ”.

По това време на годината най-емблематичните виенски площади се преобразяват в очарователни коледни базари. Посетителите могат да се насладят на преди малко изпечени сладки и захаросани плодове, греяно вино, колбаси и превъзходни ръчно направени сувенири.

работно време: от 19 ноември до 26 декември



Прага, Чехия

Смята се, че коледните базари в Прага са измежду най-красивите в Европа. Те са ситуирани на централния площад на остарелия град и на площад „ Wenceslas ”. На всеки от тях има   над 150 къщички, от които посетителите могат да опитат обичайната чешка кухня и бира.

На базара в Стария град има и заграждения с домашни животни, с които децата могат да си играят, а напълно наоколо се намира най-голямото коледно дърво в страната.

работно време: от 20 ноември до 6 януари 



Бонус: Лондон, Англия

На базарите в столицата на Англия можете да откриете красиви светлини, ледени пързалки, кътче с Дядо Коледа, достоверни сувенири, фешън находки. Дървените къщички, ситуирани край реката още веднъж притеглят голям брой гости, поради огромното многообразие и чудесната празнична атмосфера. На повече от 100 сергии може да откриете сладкиши и бонбони, всевъзможни дарове и домашно приготвена храна.

Работно време: от 17 ноември до 2 януари

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР