Европейските избори ще изиграят много сериозна роля в по-нататъшното ни

...
Европейските избори ще изиграят много сериозна роля в по-нататъшното ни
Коментари Харесай

Експерт: Евроизборите ще имат много сериозна роля в интегрирането ни в Шенген

Европейските избори ще изиграят доста сериозна роля в по-нататъшното ни консолидиране в шенгенското пространство.   

Това сподели пред БНР Мариян Събев, специалист в стратегия " Сигурност " на Центъра за проучване на демокрацията, като акцентира, че България към този момент е в Шенген, а следва още едно унищожаване на равнище на надзор, което ще се случи с приемането ни и по суша. 

" Една от главните европейски свободи е свободното напредване на артикули. Това е пиедестал на европейските общества и тази стъпка - премахването на сухопътните граници - ще бъде от извънредно значение на интеграционния развой на България и Румъния ". 

Той дефинира като добра вест приемането на България в Шенген по въздух и море, тъй като това е следващата фаза от европейската интеграция:

" Следващата точка от този развой на все по-голяма интеграция с европейските общества е приемането ни в еврозоната. Това към този момент ще завърши евроинтеграционния ни процес и тогава към този момент ще можем да се употребяваме с цялостните права на жители на Европейския съюз ".

Мариян Събев напомни, че еднопосочно е доказано, че България съблюдава всичките си задължения за защита на границите:

" Охраната на границите няма да се утежни и няма да се занижат упованията за по-добър надзор, те не се усилват поради това, че сме към този момент в Шенген, те са такива, каквито са били, с цел да бъдем приети в тази зона ".

Експертът акцентира, че приемането ни в Шенген по море отваря опция да се случи мигрантски напън по морските ни граници.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР