Европейските избори, които в петък продължават втори ден (в Ирландия

...
Европейските избори, които в петък продължават втори ден (в Ирландия
Коментари Харесай

Избирането на ръководителите на Европа - уравнение с няколко неизвестни

Европейските избори, които в петък не престават втори ден (в Ирландия и Чехия) и ще продължат в събота (в Латвия, Малта, Словакия и още веднъж в Чехия) и в неделя (в останалите страни членки), ще слагат началото на процеса по номиниране на претенденти за петте най-висши поста в Европейския съюз - предмет на разгорещени пазарлъци сред страните членки.

Правилата бяха открити през 2014 година под натиска на Европейския парламент, само че предстоящото намаляване на двете огромни политически фамилии, които до момента преобладаваха в него - консерваторите от Европейската национална партия (ЕНП) и социалистите - евентуално ще усложнят нещата, предвижда в собствен разбор Франс прес.

Кандидатът за ръководител на Европейска комисия - един противоречив нов тип

Всяка група е определила собствен кандидат, " топ претендент ", за ръководител на Европейската комисия. Още вечерта на 26 май, когато станат ясни резултатите, политическото семейство, излязло отпред, ще стане основен кандидат за поста. Неговият претендент обаче ще би трябвало да получи поддръжката на ръководителите на страните от Европейския съюз и безусловно болшинство от депутатите в Екологичен потенциал, което значи 376 гласа. Което се чака да докара до интензивно спорене.

Държавните и държавните ръководители ще се произнесат на среща на върха на Европейски Съюз на 20 и 21 юни, с цел да може Европарламентът да гласоподава през юли.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР