Европейските държави трябва да засилят експулсирането на чужденци с неуреден

...
Европейските държави трябва да засилят експулсирането на чужденци с неуреден
Коментари Харесай

Шефът на Фронтекс: Трябва да засилим експулсирането на чужденци с неуреден статут

Европейските страни би трябвало да засилят експулсирането на чужденци с безреден статут, защото в противоположен случай " няма да решим казуса с мигрантите ", сподели в изявление шефът на Европейската организация за гранична и брегова защита " Фронтекс " Фабрис Леджери, съобщи " Франс прес ". 
Броят на мигрантите, които са нелегално на европейска земя, не стопира да нараства, като през последната година са експулсирани 151 000 души при 204 700 противозаконни влизания, сподели Леджери и добави: 
" Ако продължаваме по този начин, изпращаме индиректно обръщение на евентуалните мигранти: опитвайте непременно да влезете в Европа, защото даже да ви заловен, имате всички шансове да останете ". 
Леджери сподели още, че незаконните мигранти основават в някои квартали форма на редом общество, които съществуват в черната стопанска система, където законът не се ползва, а това е нетърпимо в правова страна. 
Ръководителят на Фронтекс прикани също страните да хармонизират разпоредбите и процедурите си за експулсиране, което допуска решение за експулсиране, взето от страна в Шенген, да може да бъде приложено в друга, в случай че чужденецът в това време е минал от страна в страна. " В противоположен случай сме задължени всякога да започваме процедурата изначало ", предизвести Леджери.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР