Европейските акции се покачиха днес, след като Китай заяви, че

...
Европейските акции се покачиха днес, след като Китай заяви, че
Коментари Харесай

Европейските акции достигнаха едномесечен връх

Европейските акции се повишиха през днешния ден, откакто Китай съобщи, че ще организира търговски договаряния със Съединените щати и изрази вяра, че двете страни ще реализиран прогрес по комерсиалния спор, излагащ на риск от криза двете огромни стопански системи, съобщи Ройтерс.

Китайското министерство на търговията съобщи, че екип ще се съветва с американците в средата на септември, като се приготвя за договаряния при започване на октомври. И двете страни се съгласиха да подхващат дейности за основаване на удобни условия.

Паневропейският показател STOXX 600 набъбна с 0,63%, с цел да се допре до най-високото си равнище от 1 август, откакто през миналата сесия се увеличи с 0,9%. Френският показател CAC 40 скочи с 0,79%, с цел да доближи най-много от повече от месец, превъзхождайки главните европейски тържища, подкрепят от 6% растеж на акциите на производителя на мотори Safran, откакто компанията увеличи прогнозата за целогодишната си облага. Италианският показател FTSE MIB се усили с към 1.6%, като доближи едномесечен връх, а банковият показател FTIT8300 скочи с 1.75%

Скорошни данни демонстрираха, че немските индустриални поръчки са паднали с повече от предстоящото през юли при едва търсене от чужбина, което допуска производителите в най-голямата европейска стопанска система да продължат да се борят със спада и през третото тримесечие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР