Европейски правителства и компании ще създадат алианс за разработка на

...
Европейски правителства и компании ще създадат алианс за разработка на
Коментари Харесай

Европейски компании инвестират 6 млрд. евро в батерии за електромобили

Европейски държавни управления и компании ще основат алианс за разработка на ново потомство акумулатори за електрически автомобили, в които ще бъдат вложени сред 5 и 6 милиарда евро, съобщи Агенция Франс Прес.

Новината бе обявена през днешния ден на среща на икономическите министри на Франция и Германия Брюно льо Мер и Петер Алтмайер в Париж.

„ Други страни членки на Европейски Съюз към този момент са изразили подготвеност да се включват плана “, сподели Льо Мер. Сред тях са Австрия, Белгия, Италия, Полша и Финландия. Той добави, че най-малко 4 милиарда евро ще дойдат от частни компании.

Сред тях са френският авто производител ПСА и производителят на акумулатори „ Сафт “, част от петролния колос „ Тотал “.

„ Днес има по-голям интерес от всеки път “ към плана “, сподели Алтмайер, който добави, че 35 компании към този момент са дали обещание да се включат, в това число най-големите европейски производители на коли.

Политически водачи в Европейски Съюз от дълго време упорстват за координирани старания за локално произвеждане на акумулатори, с цел да се понижи зависимостта от китайската продукция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР