Европейски и японски учени гордо представиха космическия кораб BepiColombo преди

...
Европейски и японски учени гордо представиха космическия кораб BepiColombo преди
Коментари Харесай

Космически кораб поема на 7-годишно пътешествие до Меркурий

Европейски и японски учени гордо показаха галактическия транспортен съд BepiColombo преди неговото 7-годишно странствуване до планетата Меркурий, една от най-загадъчните планети от Слънчевата система, написа news.bg, цитирайки "Франс прес ".

Като е планувано да бъде изстрелян през 2018 година, BepiColombo ще бъде първата задача на Европейската галактическа организация до най-близката канара до Слънцето.

Космическият уред има необикновен дизайн, състоящ се от летателен уред, носещ два спътника - единия европейски, другия японски, - които ще се разделят при идването, с цел да поемат по разнообразни орбити към Меркурий.

Целта на BepiColombo е да "продължи доста от завладяващите резултати на кораба Messenger на НАСА, изследвайки по-дълбоко мистериите на Меркурий след като и да било преди ", акцентират от Европейската галактическа организация.

Съвместният план включва повече от 33 компании от 12 страни от Европейски Съюз, както и компании от Съединени американски щати и Япония. Той беше отлаган няколко пъти, само че ръководителите на задачата към този момент са уверени, че тя ще бъде стартирана през октомври идната година.

Меркурий е "най-странната от всички скалисти планети ", показва Алваро Хименес, който е шеф на научния отдел в Европейската галактическа организация. Повърхността на планетата е разрушена от рискови температури, вариращи от +450 градуса по Целзий до -180 градуса.

Меркурий също по този начин има магнитно поле, единствената скалиста планета с изключение на Земята, която има такова. Но Меркурий е толкоз слаба, че магнитното поле не обезпечава щит против слънчевата радиация. Неговата орбита е единствено на 58 млн. км от Слънцето и повърхността му е изумена от нива на радиация, които биха унищожили земните форми на живот.

Досега единствено две задачи на НАСА са посетили Меркурий - "Маринър 10 " през 1970-те години и "Месинджър ", който обикаляше към планетата от 2011 година до привършване на горивото му през април 2015 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР