Европейската централна банка обяви, че е назначила трима временни администратори

...
Европейската централна банка обяви, че е назначила трима временни администратори
Коментари Харесай

ЕЦБ назначи квестори в италианската банка Каридже

Европейската централна банка разгласи, че е назначила трима краткотрайни админи на изпадналата в усложнение италианска банка Каридже. Това е опит да се избави борещата се за оцеляване кредитна институция, която не съумя да усили капитала си. Банка "Каридже " с централа в Генуа не съумя предишния месец да си завоюва поддръжката на акционерите за емисия облигации от 400 милиона евро като част от избавителния проект, финансиран от италианските кредитни институции, с цел да се защищити бранша от риска от още един банков колапс, заяви Българска телеграфна агенция.

"ЕЦБ назначи Фабио Иноченци, Пиетро Модиано и Рафаеле Ленер като краткотрайни шефове (...), които ще имат задачата да подсигуряват стабилността на Каридже ", се показва в официално съобщение на ЕЦБ.

Решението идва, откакто по-голяма част от членовете на управителния съвет, в това число ръководителят Модиано и основният изпълнителен шеф Иноченци подадоха оставка след неуспеха на нарастването на капитала. Регулаторният орган на италианския пазар спря търговията с акции на "Каридже " за един ден през днешния ден по молба на банката. Акциите на другите италиански банки се намалиха при новината, като италианският банков показател спадна с 2,2%.

ЕЦБ, която следи директно десетте най-големи банки в Италия, подреди на "Каридже " да приключи проекта си за нарастване на капитала си и да потърси обединение с по-силен сътрудник. Най-големият вложител в банката е италианското семейство Малакалца. То държи 27,6% от "Каридже ", откакто е вложило над 400 милиона евро за акции, които костват 20 милиона евро при сегашните цени на пазара.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР