Европейската централна банка (ЕЦБ) остави без промяна основната си лихва

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) остави без промяна основната си лихва
Коментари Харесай

ЕЦБ оряза наполовина програмата си за изкупуване на облигации

Европейската централна банка (ЕЦБ) остави без смяна главната си рента на рекордно ниско ниво от 0 % и понижава на половина програмата си за изкупуване на облигации от 60 на 30 милиарда евро от януари, като я удължава с 9 месеца, предадоха международните организации.

В края на днешното си съвещание ЕЦБ разгласи, че вероятно нарастване на лихвите ще бъде решено много след прекъсването на програмата й за изкупуване на активи, наричана " количествено намаляване " ( " quantitative easing " - QE).

Финансовата институция във Франкфурт остави лихвата по депозитите на ниво минус 0,4 на 100, а ставката по маргиналните заеми на ниво 0,25 на 100.

Обратът в огромната политика за стимулиране на стопанската система в Еврозоната, която изтича в края на декември, се очакваше от наблюдаващите, отбелязва Агенция Франс Прес.

В същото време ЕЦБ посочи, че остава подготвена да усили изкупуването на облигации в случай че е належащо - в случай че 19-членната еврозона изпадне в нова икономическа рецесия.

Устойчивият напредък разреши на ЕЦБ да подходи към последователно унищожаване на изключителните стимулиращи ограничения, надявайки се, че по-високите заплати ще сведат инфлацията от 1,5 на 100 до целевия предел от малко под 2 %, показва АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР