Европейската сметна палата започва одит на финансирането от ЕС на

...
Европейската сметна палата започва одит на финансирането от ЕС на
Коментари Харесай

ЕС проверява как харчим парите за пътища

Европейската счете палата стартира одит на финансирането от Европейски Съюз на мрежата от пътища, свързваща страните членки и техните райони. Проверката ще обхване България, Чехия, Полша и Испания, оповестява OFFnews.bg. 

Одиторите ще прегледат дали дейностите на Европейската комисия и отпуснатите средства обезпечават прогрес на страните членки към навременно довеждане докрай на мрежата и по-добра съгласуваност за жителите, заяви институцията. Между 2007 и 2020 година отделеното еврофинансиране за пътна съгласуваност на страните и районите им възлиза на 82 милиарда евро като половината е дадена за създаване на главната мрежа. Основните бенефициенти на това финансиране са централно- и източноевропейските страни членки.

Проверката ще обхване България, Чехия, Полша и Испания. 

През 90-те години Европейската комисия си слага за цел да създаде трансевропейска транспортна мрежа (TEN-T), която включва и пътна инфраструктура. Идеята е до 2030 година да бъдат приключени девет съществени коридора с дължина към 40 000 км от Балтийско море до Атлантика и от Скандинавия до Средиземноморието. До 2050 година пък е срокът за обезпечаване на досегаемост и съгласуваност на всички райони в Европа. 

Едновременно с това страните членки в Централна и Източна Европа не са добре обслужени от връзки изток-запад, нито са свързани между тях, е открила Европейската счете палата до момента. 

" В последните десетилетия финансирането от Европейски Съюз е помогнао да се подобрят транспортните връзки сред страните членки и техните райони, само че в пътната мрежа към момента съществуват пропуски, изчезнали връзки и места с непълен потенциал, " съобщи Джордже Пуфан, членът на Европейската счете палата, който дава отговор за одита. Той изрази безпокойство, че цялата съществена мрежа на Европейски Съюз няма да бъде приключена в точния момент.

Одиторите ще ревизират дали построяването на главната мрежа за Европейски Съюз напредва и дали се съблюдават периодите, както и дали тя се поддържа в положително положение. Обект на инспекцията е и това дали самата Еврокомисия управлява спазването на периодите и дали финансирането отива по предопределение.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР