Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) излезе с препоръка

...
Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) излезе с препоръка
Коментари Харесай

ОЛАФ: България да възстанови средствата за модернизацията на жп линията Костенец - Септември

Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ) излезе с рекомендация на база следствие България да възвърне 38 милиона евро и да се спре изплащането на София на още 92 милиона евро по план за рационализация на ж.п. линията сред Костенец и Септември. Изводите са оповестени на уеб страницата на

Разследването на ОЛАФ се е фокусирало върху финансовите вреди, породени от хипотетични нередности, по-специално при процедурата за възлагане на публични поръчки и осъществяването на плана. Според резултатите от следствието на ОЛАФ два от спечелилите социална поръчка изпълнителя или не разполагат с механически благоприятни условия да изпълнят плана, или са показали погрешна информация за финансовите си благоприятни условия.

ОЛАФ завърши следствието си с рекомендация да бъдат възобновени 38 млн. евро и да бъде предотвратено изразходването на други 92 млн. евро. Европейската изпълнителна организация за климата, инфраструктурата и околната среда - някогашната ИНЕА - е органът, който в този момент може да реши дали да приложи рекомендациите на ОЛАФ. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР