Европейската прокуратура ще има в България собствена администрация, разследващи полицаи

...
Европейската прокуратура ще има в България собствена администрация, разследващи полицаи
Коментари Харесай

Европрокуратурата ще си има собствени следователи у нас

Европейската прокуратура ще има в България лична администрация, проверяващи служители на реда и следователи, за което предвждаме законови промени, разгласи началничката на кабинета на премиера Лена Бориславова малко след 22 ч пред публицисти.

Новината била обявена на евродепутати от Европейската национална партия (ЕНП), които пристигнаха в София по поръчка на водача Манфред Вебер да проучат за какво управляващите са арестували водача на сестринската им партия ГЕРБ Бойко Борисов. Срещата им с премиера Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков продължава към този момент два часа и половина, а Бориславова слязла да брифира медиите, с цел да не чакат цяла нощ пред кабинета на премиера.

" Представителите на ЕНП бяха осведомени с обстоятелствата. Изложени бяха всички съображения към процедурата и последните събития. Премиерът показа своите наблюдения по отношение на систематичните проблеми на българската правосъдна система и ръководството на евросредствата ", сподели Лена Бориславова.

Премиерът им разказал за подозрителните заеми, раздавани от Българската банка за развиване, обстановката с язовирите, с автомагистрала " Хемус ", с поддръжката на републиканската пътна мрежа - " действия за 5 милиарда лева, за които няма извършени публични поръчки ", добави началничката на кабинета на премиера.

" Бяха разисквани и опциите по какъв начин институциите да работят по-добре в ръководството и опазването на евросредствата. Кирил Петков пое ангажимент да даде на евродепутатите отчета на Министерството на финансите за одитните процедури по евросредства. Двете страни подчертаха извънредно високото доверие, което имат в делегираните прокурори в България ", сподели още Лена Бориславова.

Тя добави, че не е оказван политически напън върху работата на Министерство на вътрешните работи. Единствената роля на премиера бе да даде цялостна независимост на проверяващите органи, сподели Бориславова.

По мотив изтеклите в някои медии свидетелски показания на премиера Кирил Петков, които станаха мотив за претърсванията по необходимост в домовете на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, началничката на кабинета на премиера упрекна прокуратурата, че издала документите на медиите.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/cc84d8c2e6340759178c02b103060c54.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 478 " height= " 637 " />

" Всичко в тази страна тече, не бих заподозряла органите на Министерство на вътрешните работи, а на прокуратурата, това изтича, откакто те са се срещнали с нея ", сподели още Лена Бориславова.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/18da48c125c6ba277a15083cab32a865.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 478 " height= " 637 " />
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР