Европейската прокуратура съобщи, че при координирана операция срещу италианската мафия

...
Европейската прокуратура съобщи, че при координирана операция срещу италианската мафия
Коментари Харесай

ЕК е провела координирана акция за отнемане на скъпи коли в Германия, Италия и България

Европейската прокуратура заяви, че при координирана интервенция против италианската мафия Ндрагета тази заран са осъществени обиски, арести и конфискации на имущество и първокласни коли за над 13 милиона евро в Германия, Италия и България.

Задържани са 11 обвинени на основаване на незаконна група за отбягване на налози. Това е първи удар на Европейската прокуратура. Случаят е заведен на 1 юни - първият работен ден на институцията, основана в Люксембург.

Организаторите на незаконната скица са употребявали по този начин наречената " ДДС-въртележка ", при която дадена първокласна кола са препродава неведнъж в разнообразни страни от Европейския съюз. Това разрешава да се претендира непозволено за заплатен Данък добавена стойност, който да бъде реимбурсиран от страната. Загубите се правят оценка на 13 милиона евро.

" Накрая се желае назад налог върху продажбата, който в никакъв случай не е бил плащан на първото място. Докато измамата лъсне, фирмите са изчезнали или следите им се губят в лабиринта от доста, доста преводи ", изясни Андреас Айхел - представител на полицията в Обербайерн.

Престъпната активност е била съсредоточена главно в Айхщат, Германия и Милано, Италия. Основните обвинени са свързани с италианската мафия Ндрагета. Четирима са арестувани в Германия, шест в Италия и един в България. Обискирани са 46 жилищни и търговски здания.

Измамната скица е разрешила на причинителите да извлекат високи облаги, да манипулират цените на автопазара и да преведат огромни суми зад граница от над 70 хиляди евро за обособен превод ", показва Европейската прокуратура. Само в Германия са иззети 13 първокласни коли.

" Общата им стойност е жестоко един милион евро. Колите ще бъдат продадени допустимо най-бързо с цел да се върнат пари на страната, тъй че да се понижат загубите, породени от тази ДДС-измама ", добави представителят на полицията в Обербайерн.

Германските управляващи в Аугсбург са разследвали схемата повече от една година. Ндрагета, основана в Калабрия, задмина сицилиансака мафия Коза Ностра и се трансформира в най-голямата проведена незаконна група в Италия и една от най-големите в света.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР