Европейската прокуратура представи днес доклада за дейността си през 2022

...
Европейската прокуратура представи днес доклада за дейността си през 2022
Коментари Харесай

Кьовеши обяви за каква космическа сума разследва България

Европейската прокуратура показа през днешния ден отчета за активността си през 2022 година, в който се регистрира, че в България се водят 143 следствия по подозрения за измами с бюджета на Европейски Съюз за общо 492,6 милиона евро.

Миналата година са стартирани 101 от тези инспекции, свързани с разноски за 176,3 милиона евро. Проверките във връзка измами с Данък добавена стойност са за вреди на стойност 2,6 милиона евро.
-->
По искане на прокуратурата на Европейски Съюз е бил натрапен запор на имущество за 6,5 милиона евро. Повдигнато е едно обвиняване, 11 случая са завършени без последствия, 25 са предадени на съд, 19 случая са обединени.

Проверките се водят по 204 сигнала, получени от българските управляващи, 36 - по данни от частни лица, девет сигнала са постъпили от институции на Европейски Съюз. По едно от делата се чака решение, по едно е произнесена първоинстанционна присъда, едно правосъдно решение е обжалвано, по едно се води дело на втора инстанция, едно решение е дефинитивно, демонстрират данните.

Най-често се проверяват измами със средства, изплатени по случаи, несвързани с публични поръчки (94 случая), на второ място са публичните поръчки (45), 16 случая са за хипотетична корупция, 11 са за злоупотреби. Най-често се преглеждат случаи, свързани със земеделието (42), районното развиване (25) и други стратегии на Европейски Съюз (22), се регистрира в отчета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР