Европейската прокуратура е изискала от МРРБ цялата документация по образуваната

...
Европейската прокуратура е изискала от МРРБ цялата документация по образуваната
Коментари Харесай

Европейската прокуратура проверява ремонта на Графа: Шишков

Европейската прокуратура е изискала от Министерство на регионалното развитие цялата документи по формираната инспекция на ремонта на столичната улица " Граф Игнатиев ". Това съобщи в " Денят стартира " министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков. Проверката на европейските прокурори е почнала преди месец и половина - два.

    " Направихме инспекции по отношение на заплащането на европейските средства, които би трябвало да бъдат изплатени на Столична община. Знаете, че резултатите на част от тези инспекции не бяха положителни - да вземем за пример, кръстовището с ул. " Иван Шишман ", има и пропадания тук-там. Проверките на европейската прокуратура са свързани с метода, по който са изразходвани и ще бъдат изразходвани европейските средства – по какъв начин е осъществен ремонтът и дали са спазени всички правила ", разясни той.

В момента Министерство на регионалното развитие и Столична община работят по ограничения за премахване на проблемите при ремонта на центъра на София. Министър Шишков подсети, че ремонтните действия към момента са в гаранция и строителите могат да възстановят пропуските.

Проверки на районното министерство демонстрират всеобщо липса на асфалт при новоремонтираните пътища.

" Рекордьор " е правата на Автомагистрала " Хемус " от София до Яна, където при заложен по план 28 см асфалт са открити 18 см и 21 см. настилка. На Автомагистрала " Марица ", на лот, издигнат от италиански строител, при 30 см асфалт по план, е открита настилка с дебелина сред 23-24 см., уточни Иван Шишков.

    " Липсват сантиметри асфалт по пътищата. Това е проблем, обвързван с интервала на последните 8-10 години, а не с един градеж. Този интервал към този момент го назовавам строителна бутафория. Проверките се постанова да ги вършим с Министерство на вътрешните работи, тъй като резултатите от инспекциите към този момент стартират да не ни изненадват. За страдание, на всяка инспекция липсват пластове асфалт. На " Хемус ", с изключение на изчезналия асфалт, има и други проблеми, прекалено много шлака, да вземем за пример, което слага въпроса от кое място е докарана – Кремиковци е наоколо... ", сподели още Иван Шишков.

Цялата кореспонденция за нелегално строителство, установено от Министерство на регионалното развитие, е входирана в Министерство на вътрешните работи, съобщи още районният министър. Сред противозаконните обекти са още язовир " Тополово 2 ", водопроводът, който свързва Перник със София и пътя Югово - Лъки, където има неукрепена канара, разясни той.

На Автомагистрала " Тракия " най-лошо е положението на правата сред Стара Загора и Нова Загора. В момента се изготвя документи за осъществяването на главен ремонт там.

Нарушения са открити и при градежа на рамките за тол системата като от 300 рамки не повече от 70 имат позволение за градеж, сподели още Иван Шишков. Той позволи, че и в този случай може да се намеси европейската прокуратура, защото става въпрос за средства от Европейски Съюз.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР