Европейската полиция е конфискувала повече от хиляда тона нелегални пестициди

...
Европейската полиция е конфискувала повече от хиляда тона нелегални пестициди
Коментари Харесай

Европейски полицаи конфискуваха 1300 тона незаконни пестициди

Европейската полиция е конфискувала повече от хиляда тона незаконни пестициди в целия континент. Това е рекордно арестувано количество е задоволително за напръскване на всички аграрни земи в Германия.
Операция „ Silver Ax V “, извършена сред януари и април тази година, докара до конфискуване на 1346 тона противозаконни пестициди, заяви Европол.
„ Това количество би могло да бъде задоволително за напръскване на повече от цялата обработваема земя в Германия, която съставлява съвсем половината от страната, съвсем 75 % от обработваемите площи във Франция или повече от 150 % от земеделските земи на Румъния “, се споделя в изказване.
Много от съставените елементи за пестицидите са с генезис от Азия, по-специално Китай и Япония, само че също по този начин и от Мексико и Съединени американски щати, съобщи специалистът от Европол Риен ван Дисен.
" Това, което виждаме в този момент, е, че те трансформираха своята тактичност. Те вършат дейното вещество в пестицида готово за потребление в европейската страна ", за разлика от предходната контрабанда на подготвен артикул, сподели той.
Фалшивите пестициди имат капацитет да вредят съществено на културите, да замърсят околната среда и да бъдат нездравословни за здравето, съобщи европейската полицейска организация.
Много от тях също са извънредно запалими и могат да се възпламенят при ниска, съвсем стайна температура, добави Ван Дисен.
Фалшивите пестициди се съхраняват като химически боклуци и скоро ще бъдат унищожени, сподели специалистът.
Разследванията към момента не престават в Белгия, Франция, Германия, Полша, Словения и Швейцария, заяви Европол.
Вижте още:
Умряла риба в р. Янтра провокира инспекции, търсят пестициди
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР