Европейската нефтохимическа промишленост е на ръба на краха - скъпите

...
Европейската нефтохимическа промишленост е на ръба на краха - скъпите
Коментари Харесай

Една от важните сфери на европейската икономика е на път да бъде закрита

Европейската нефтохимическа индустрия е на ръба на краха - скъпите енергийни запаси вършат производството на пластмаса нерентабилно и даже вносът не оказва помощ. Производителите регистрират загуби и мислят за затваряне на обекти в Европейски Съюз, написа Bloomberg..

При това за гибелта на пластмасовата промишленост, която оказва отрицателно въздействие върху екологията, въобще и не става дума - Европа към момента продължава интензивно да я използва. Пластмасата е безусловно на всички места: от пакетиране на артикули до строителни материали и облекло. Сега обаче това не е лична, а вносна продукция. Последният път, когато Европейската нефтохимическа индустрия претърпя сходни тествания, беше в средата на 70-те години на предишния век, само че тогава, макар петролната рецесия, тя съумя да оцелее. Не е несъмнено, че това ще се случи и този път.

Работата е там, че да вземем за пример, природният газ, който е суровина за производството на пластмаса, е пет пъти по-скъп в Европа, в сравнение с в Съединени американски щати. Много по-евтино е да се закупи полуфабриката...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР