Европейската народна партия (ЕНП) избра Урсула фон дер Лайен за

...
Европейската народна партия (ЕНП) избра Урсула фон дер Лайен за
Коментари Харесай

ЕНП подкрепи Фон дер Лайен за втори мандат

Е вропейската национална партия (ЕНП) избра Урсула фон дер Лайен за собствен претендент за ръководител на Европейската комисия.

Представителите на ЕНП на конгреса в Букурещ утвърдиха кандидатурата ѝ за втори мандат с 400 гласа " за " и 89 " срещу ".

Фон дер Лайен уточни войната в Украйна, рецесията в Газа, която дестабилизира Близкия изток, и усилването на въздействието на Китай като основни провокации пред 27-членния блок с население от към 450 милиона души.

" Ние сме партията на хората и изпълняваме това, което ги вълнува ", съобщи Фон дер Лайен в своята тирада, до момента в който търсеше поддръжката на делегатите.

" Просперитет. Сигурност. Демокрация. От това се нуждаят хората в тези сложни времена ", акцентира тя.

Putin sacrificed Russia to save himself. He is responsible for war crimes. There is a courtroom in the Hague waiting for him - Ursula von der Leyen, President of the European Commission.

Interestingly enough, this video was published on a Russian news Telegram channel.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
Нейната кандидатура за преизбиране беше утвърдена с скрито гласоподаване от към 800 делегати, депутати и водачи на ЕНП, измежду които беше водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Групата е с огромна преднина в социологическите изследвания и се чака да остане най-голямата група в Европейския парламент, което прави фон дер Лайен корав любимец за поста ръководител на Европейската комисия.

Днес тя даде обещание мир, разцвет и сигурност за европейците, като се ангажира да продължи да поддържа твърдо Украйна, да укрепва икономическата конкурентоспособност на Европа, да подсигурява върховенството на закона и да се бори с противозаконната миграция.

" Ние, европейците, сме тези, които решаваме кой да пристигна в Европа и при какви условия ", сподели тя. Манифестът на нейната партия, показан на 6 март, включва проект за прекачване на молбите за леговище към трети страни въз основа на " модела Руанда " на Обединеното кралство.

Фон дер Лайен също по този начин отдаде особено внимание на европейските аграрни производители, които през последните месеци се изправиха против бюрокрацията на Брюксел по време на митинги в страните от Европейски Съюз, и съобщи, че нейната партия ще се опълчи на възходящата опасност от политически крайности. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР